Novi modeli Samsungovih Smart Camera

Samsung je na CES-u predstavio nove modele kamera iz kategorije SMART CAMERA, WB250F/WB200F, WB800F, WB30F, DV150F i ST150F koji spajaju optičke performanse sa većim mogućnostima korišćenja

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 10.01.2013.

14:52

Default images

Kao novi dodaci WB seriji modela sa dugačkim zumom, DV seriji sa Dual View kamerama i ST seriji sa Style Feature kamerama, novi uređaju predstavljaju kombinaciju visokih optičkih performansi i klasičnog stila sa poboljšanim mogućnostima konektivnosti kakve poseduju uređaji SMART CAMERA tehnologije.

Samsung je razvio svoju inovativnu Wi-Fi tehnologiju kako bi poboljšao svoju čuvenu SMART CAMERA tehnologiju, koja je izvorno predstavljena na sajmu CES 2012, stvaranjem SMART CAMERA 2.0. Nove funkcije i unapređenja dopuštaju korisnicima da prave i objavljuju svoje fotografije u istom trenutku, što predstavlja revoluciju u oblasti konektivnih kamera dopuštajući korisnicima da imaju potpunu kontrolu u čitavoj liniji modela SMART CAMERA tehnologije. Koncept „Jedan klik, jednostavno“ omogućava povezanim uređajima da ostvare besprekornu vezu kako bi fotografije mogle da se dele bez greške, jednim pokretom, pomoću neverovatnog interfejsa. Dizajniran za korisnike smart telefona, ovaj interfejs predstavlja kombinaciju prednosti koje nude veliki ekrani i ekrani osetljivi na dodir, čime se postiže brže korigovanje i učitavanje na druge uređaje i sajtove za društveno umrežavanje.

Pojednostavljena konektivnost za korisnika fotoaparata postaje stvarnost kada koristi bilo koji Samsung fotoaparat sa Wi-Fi povezivanjem. Fotograf sada može da doživi povezani svet, bilo kroz unapređene mogućnosti ili dok koristi bilo koju bežičnu prednost Wi-Fi konektivnosti uređaja SMART CAMERA tehnologije. Opcija AutoShare dopušta simultano slanje i memorisanje slika na smart telefonu putem Wi-Fi konekcije, istog trenutka kada se napravi fotografija. Ova funkcija je napravljena za užurbani stil života i postaje automatski osnovna čim se jednom postavi, omogućavajući pravljenje back-up kopija i razmenu divnih uspomena koje se odmah memorišu. Pojednostavljena konekcija je ugrađena i u spoljašnji dizajn uređaja SMART CAMERA tehnologije sa jednim Direct Link dugmetom koje automatski aktivira Wi-Fi funkciju jednim dodirom. Korisnici mogu da unapred dodele omiljenu bežičnu funkciju dugmetu kako bi ostvarili superiorne brzine kada putem Wi-Fi konekcije razmenjuju fotografske uspomene sa porodicom i prijateljima bilo gde u svetu.
WB200F
Jedinstvena aplikacija Samsung SMART CAMERA App. plod je Samsungove posvećenosti ideji o uspostavljanju jednog povezanog sveta i svesti o tome da korisnici vole aplikacije koje im nude jednostavna tehnološka iskustva. Ova nova funkcija omogućava korisnicima smart telefona da preuzmu aplikaciju (raspoloživa za operativne platforme Android i iOS) i da se konektuju sa unapred instaliranim SMART CAMERA mogućnostima putem Wi-Fi konekcije kako bi upravljali, objavljivali i memorisali slike na nizu povezanih raspoloživih Samsungovih fotoaparata. Kombinujući tri različita inteligentna elementa u jednom dodiru, aplikacija SMART CAMERA App. integriše poboljšane sposobnosti opcija Remote Viewfinder i Mobile Link kao i nove alatke AutoShare čime korisnici mogu da kontrolišu sve, od početka do kraja konektovanog fotografskog putovanja.

Mjong Sup Han, potpredsednik i direktor poslovne jedinice za Digitalni Imaging u kompaniji Samsung Electronics, je prokomentarisao: „Samsung čvrsto veruje da se budućnost fotografije nalazi u konektivnosti i sa tom novom fazom u Samsungovoj ponudi uređaja SMART CAMERA tehnologije težili smo ka tome da ponudimo neverovatno fotografsko iskustvo sa mogućnošću povezivanja zahvaljujući poboljšanim karakteristikama i neverovatnoj praktičnosti bežičnih funkcija. Bilo da je reč o laganom i prenosivom fotoaparatu sa dugim zumom, ili elegantnom dual LCD modelu, novi fotoaparati koji predstavljaju SMART CAMERA tehnologiju nude kombinaciju kvaliteta slike i povezanosti kakva je danas potrebna svakom korisniku.“

Predstavljamo WB250F

Novi vrhunski fotoaparat u seriji WB sa dugim zumom olakšava korisnicima da postignu odličan kvalitet fotografija na aparatu elegantnog i klasičnog dizajna. Model WB250F (kao i WB200F) može da se pohvali izvanrednim optičkim performansama koje čine da pravljenje izuzetnih fotografija bude lako, sa opcijama kao što su: 18x optički zum, 14.2 megapiksela BSI CMOS (WB250F) ili CCD (WB200F) senzorom i objektivom od 24mm. Sa klasičnim dizajnom, sadrži hibridni interfejs osetljiv na dodir koji se sastoji od LCD ekrana osetljivog na dodir i manuelnog navigacionog ključa, što korisnicima dopušta da upravljaju uređajem kako žele. Fotografi koji to žele maksimalno da iskoriste mogu da iskoriste opciju potpuno manuelnog upravljanja za apsolutnu kontrolu podešavanja kamere.
WB250F
Kako bi fotografije bile fantastične, novi WB fotoaprati imaju i funkcije kao što je Best Face, koja automatski bira najbolji izraz lica sa više fotografija u nizu kako bi stvorila grupnu fotografiju gde je svako u svom najboljem izdanju, kao i opcije SMART Mode i Motion Photo, koje dopuštaju korisnicima da u svim uslovima postignu kvalitet i kreativnost nalik na profesionalni. Uz Wi-Fi mogućnosti, korisnici mogu da brzo i lako objave kvalitetne fotografije. Model WB250F poseduje i pop-up blic, a može se naći u četiri elegantne boje: beloj, kobaltno crnoj, metalik i crvenoj.

Novi modeli nude unapređenu SMART CAMERA tehnologiju

WB800F je klasični fotoaparat sa dugim zumom, sa 21x optičkim zumom i 16.3 megapiksela BSI CMOS senzorom za odlične fotografije u uslovima slabe osvetljenosti. Ovaj uređaj moćnih performansi ima hibridni korisnički interfejs koji fotografima pruža izbor da upravljaju uređajem putem ekrana osetljivog na dodir ili putem manuelnog ključa. WB800F je raspoloživ u beloj, kobaltno crnoj i crvenoj boji.

WB30F je novi ‘mini model’ ove linije, sa svim mogućnostima koje ima bilo koji WB model, uključijući 10x optički zum i širokougaoni objektiv od 24mm u ultra-tankom kućištu debljine samo 17mm. Dodatne funkcije koje uključuje ovaj tanani i elegantni dizajn jesu Magic Frame i Live Panorama koje pružaju bolje iskustvo u fotografisanju. Model WB30F je raspoloživ u crnoj, beloj, ljubičastoj i roze boji.

DV150F predstavlja kombinaciju Wi-Fi konektivnosti sa prednjim LCD ekranom od 1.48”, čime je slikanje kreativnih autoportreta postalo još lakše. Savršeni portreti će nastati i upotrebom funkcije Beauty Palette modela DV150F koja korisnicima omogućava da primene jedan od niza šminkom doteranih modela koji će primenjivanjem na slikanu osobu odmah transformisati portret. Uz to, niz kreativnih funkcija kao što su Smart Filter 3.0, Motion Photo i Magic Frame olakšava stvaranje zanimljivih i jedinstvenih slika koje vredi podeliti sa drugima. Fotografska tehnologija modela DV150F, CCD senzor od 16.2 megapiksela, objektiv F2.5 25mm i 5x optički zum, nude izuzetan kvalitet slika koje se mogu odmah objaviti putem Wi-Fi konekcije. DV150F ima elegantno aluminijumski kućište i javlja se u pet boja među kojima su i boja šljiive, limete i svetlo roze boja.

ST150F upotpunjava paletu novih modela SMART CAMERA tehnologije. Sa objektivom F2.5, 5x optičkim zumom i objektivom od 25mm, lako je praviti blistave fotografije, dok CCD senzor od 16.2 megapiksela daje jasne i oštre rezultate. Wi-Fi konekcija omogućava razmenu i učitavanje fotografija na sajtove za društveno umrežavanje u pokretu, tako da je ovaj model savršen za amatere i kreativne pojedince. Raspoloživ je u četiri boje i nudi neprevaziđenu lakoću korišćenja prilikom slikanja i objavljivanja.

Svi detalji, video sadržaji i slike proizvoda mogu se naći na Samsungovom mikrosajtu ili mobilnom sajtu.

Samsungova konferencija za štampu i specijalne emisije Samsung Tomorrow TV CES 2013 prenosiće se uživo na blogu Samsung Tomorrow, kao i na Samsungovom mikrosajtu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: