MWC pre MWC-a

Iako je danas zvanično prvi dan MWC sajma u Barseloni, većina velikih proizvođača svoje konferencije je održala pre zvaničnog početka.

Tehnopolis

Izvor: Autor: Jovana Miliæeviæ

Ponedeljak, 27.02.2012.

10:04

Default images

Neki od predstavljenih uređaja su potpuni novitetita, o nekima se manje ili više precizno nagađalo, a mi vam donosimo pregled objava sa MWC-a, pre MWC-a.

HTC

Tajvanski proizvođač odlučio se da u Barseloni predstavi tri nova modela - One X, One S i One V.
HTC One X
HTC One X je Android smartfon 4,7-inčnog ekrana na četvorojezgarnom Tegra 3 procesoru, sa kamerom od 8 megapiksela, a iz HTC-a kažu da je potrebno svega 0,7 sekundi za pravljenje fotografije. Svi koji ga kupe dobijaju i 25GB na Dropboxu besplatno.

One S ima isto unibody kućište kao i One X, manji ekran (4,3 inča, rezolucije 960x540 piksela), dvojezgarni procesor na 1,5GHz i 1GB RAM memorije.

Najmanji od njih je HTC One V, a njegove odlike su 2,6-inlni ekran, 512MB RAM-a, kamera od 5MP i procesor na 1GHz.

Sva tri modela One serije imaju ICS Android i HTC Sense 4 korisnički interfejs i biće dostupni i u Srbiji, prema informacijama iz zvaničnog saopštenja kod Vipa i Telenora.

HTC će sa isporukom ovih modela krenuti u aprilu.

Samsung

Samsung je takođe pre početka sajma održao konferenciju, a na njoj su predstavljena dva tableta i dva smartfona.
Samsung Galaxy Note 10.1
Samsung Galaxy Tab 2, je drugi tablet sa ovom oznakom, a za razliku od onog predstavljenog na Samsung Europeran Forumu, umesto 7, ovaj tablet ima ekran od 10,1 inča, rezolucije 1280x800. Radi na dvojezgarnom 1Ghz procesoru, ima prednju VGA i glavnu kameru od 3 megapiksela, a sa softverske strane tu su Android 4.0 i Samsung TouchWiz interfejs.

Pored ovog, Samsung sada ima i 10,1-inčni tablet oznake Note, koji kao i smartfon ovog imena, ima stajlus, S Pen, a iz Samsunga kaže upravo ovaj tablet "produktivnost podiže na novi nivo". Sa hardverske strane ru je dvojezgarni procesor na 1,4GHz, PLS TFT ekran rezolucije 1280x800, prednja kamera od 2MP i zadnja od 3MP sa LED blice. Android 4.0 nalazi se i na ovom tabletu.

Za razliku od tableta koje je sinoć predstavio, dva predstavljena Samsung smartfona ne dolaze sa najnovijim Androidom.
Samsung Galaxy Beam
To su unapređena verzija Galaxy S modela, Galaxy S WiFi 4.2 , koji kao i predstavljeni Samsung Galaxy Beam radi 2.3 Androidu.

Galaxy Beam ima 4-inčni erkan, dvojezgarni procesor na 1GHz, kameru od 5 i prednju od 1,3MP.

Sony

Sony je na CES-u prikazao Xperia S, a na MWC-u je javnosti predstavio dva nova modela - Xperia P i Xperia U.
Xperia P ima 4-inčni ekran, kameru o 8 megapiksela i dvojezgarni procesor na 1GHz, kao i Xperia U, koja je telefon nešto manjih dimenzija, ima 3,5-inčni erkan i kameru rezolucije 5 megapiksela.

Xperia P i Xperia U biće lansirani sa Android Gingerbread platformom, ali se prelazak na ICS očekuje u drugom kvartalu ove godine.

Nokia

MWC ne može proći ni bez Nokije, kompanija koja svojim Windows Phone modelima, zajedno sa Microsoftom, planira da stvori novi ekosistem u situaciji kada Android i iOS uređaji preovlađuju.
Nokia Lumia 610
Osim što je, kako se i pretpostavljalo, najavljeno da Lumia 900, predstavljena na CES-u, stiže i u Evropu, Nokia je na MWC-u predstavila i nove Asha modele, ali i najpristupačniju Lumiu do sada.

Lumia 610 namenjena je pre svega mlađoj publici, biće dostupna u četiri boje i po ceni od svega 189 evra, a na tržište će stići u drugom kvartalu ove godine.

Radi na WP 7.5 platformi, ima 256MB RAM i 8GB interne memorije. 3,7-inčni LCD ekran rezolucije 800x480.
Nokia 808 PureView
Pored nje, baš kao što se i nagađalo, predstavljena je Nokia 808 PureView, kod koje je naglasak stavljen na kameri.

Naime, ovo je prvi smartfon koji ima Nokia PureView tehnologiju, mogućnost zumiranja bez gubljenja kvaliteta i jasnoće snimka, a iz Nokije kažu da njom možete praviti fotografije koje izgledaju kao da ih je snimio profesionalac u praktično svim uslovima. Prema zvaničnim informacijama, kamera ima rezoluciju od 41megapiksel.

Huawei

Jedno od najvećih iznenađenja ovogodišnjeg MWC-a, odnosno bar prvog dana, je Huawei Ascend D quad, model koji je deo nove Diamond serije.
Huawei Ascend D quad
Model, koji Huawei naziva najbržim smartfonom na svetu, ima 4,5-inčni ekran, četvorojezgarni K3V2 procesor na 1,5GHz, radi na Androidu 4.0 i debljine je svega 8,9 milimetara.

Ima prednju kameru rezolucije 1,3 i glavnu kameru rezolucije 8 megapiksela, integrisan Dolby Digital 5.1 surround, a pri njegovom predstavljanju rečeno je da je "49 posto brži od svih drugih najbržih smartfona na svetu".

Pored toga, ima, kažu iz ove kompanije, ekran veće rezolucije nego iPhone i biće 20 do 50 posto jeftiniji od konkurentskih proizvoda slične kategorije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: