Ne baš velik izbor novih digitalaca

Berlinski sajam IFA koji se održava do 7. septembra bio je prilika mnogim proizvođačima da predstave nove digitalne fotoaparate i pripadajuću periferiju.

Izvor: T-Portal
Podeli

Većina nije iskoristila priliku da pokaže potpuno nove uređaje, nego su pokazali modele koji su nedavno imali svetsku premijeru.

Tako je Sony pokazao nedavno predstavljeni model NEX-7 koji se ističe OLED ekranom WXGA rezolucije. Uređaj ima Exmor APS CMOS 24,3-megapikselni senzor, što ovaj fotoaparat ;ini Sonyjevom perjanicom u ovoj kategoriji. Uređaj je sasvim spreman za 1080/60p AVHCD snimanje.

Osim toga, Sony je predstavio najtanji digitalni fotoaparat koji može snimati full HD video. Reč je o modelu DSC-TX55 koji može snimati i 3D fotografije. Tanak je svega 12,2 milimetra, a ima rezoluciju od 16,2 megapiksela. Uređaj ima 5x optički zoom.

Samsung je ipak išao na predstavljanje potpuno novih uređaja.

MultiView MV800 koristi celu zadnju stranu za okretanje, što znači da se ekran može koristiti iz nekoliko uglova. Fotoaparat ima senzor od 16,1 megapiksela, 5x optički zoom i 26 mm širokougaono sočivo.

Dodatne karakteristike uključuju korisnički interfejs Smart Touch 3.0, sa standardnim i personalizovanim pozadinama koje omogućuju korisnicima povlačenje i pregledanje menija opcija i pokretanje tražene opcije jednim dodirom.

Drugi SLR uređaj NX200 ima 20 megapiksela i predstavlja Samsungov top-model u kategoriji 'digital imaging'. Profesionalni kvalitet osiguravaju karakteristike poput sočiva i-Function, koje omogućava kontrolu ekspozicije. Prednost korisnicima donosi i devet sočiva dostupnih za sistem i-Function.

Jednako koristan je i Smart Panel, koji sadrži intuitivne opcije poput Hot Keya, koji korisnicima omogućava jednostavni prelazak kroz ključne opcije bez potrebe da prolaze kroz zbunjujuće meni kako bi postigli željeni snimak.

Fujifilm je predstavio model X10 čiji izgled ima retro štih. Opremljen je 12-megapikselnim senzorom EXR CMOS, kao i optičkim ekranom, podrškom za RAW te novim sistemom za stabilizaciju slike.

Standardno, može snimati videozapise od 1080p.

Gedžeti

Novi HTC Desire

Stvari se brzo i ozbiljno menjaju, prošle godine Desire bio je vrh HTC-ove Android ponude, danas je njegov naslednik klasu ispod.

Gedžeti ponedeljak 25.07. 12:11 Komentara: 15
strana 1 od 2 idi na stranu