Novi smartfon i tablet iz Samsunga

U okviru IFA sajma Samsung je odlučio da predstavi svoje nove uređaje - Galaxy Tab 7.7 i Galaxy Note.

Podeli

Ime kompanije Samsung u poslednje vreme često se pojavljivalo u negativnom kontekstu. Borba oko navodnog nedozvoljenog kršenja patenata sa kompanijom Apple je u punom jeku, a kao rezultat najavljena su odlaganja početka prodaje nekih uređaja i zabrane prodaje drugih.

To nije sprečilo ovu kompaniju da u Berlin, na IFA sajam, dođe sa novim proizvodima.

Jedan od njih je tablet, oznake Galaxy Tab 7.7, koji je praktično peti po redu tablet ove kompanije (prvi je bio 7-inčni Galaxy Tab, zatim tablet ekrana od 8,9 inča i dve verzije 10,1- inčnog).

I ovaj tablet, kao i ostali iz Galaxy Tab porodice, radi na Androidu, 3.2 verziji, ima Super AMOLED Plus ekran rezolucije 1280x800. Težak je 335 grama, a debljine je svega 7,89 milimetara.

Procesor je dvojezgarni, na 1,4GHz, dostupan je u varijantama sa 16,32 i 64GB memorije,a ima prednju kameru rezolucije 2 megapiksela i glavnu, zadnju kameru rezolucije 3 megapiskela.

Uz podršku za Wi-Fi, Bluetooth 3.0 i HSPA+, još jednu od mogućnosti koju iz Samsunga ističu je trajanje baterije od 10 sati gledanja videa.

Drugi Samsung novitet je smartfon naziva Note.

Radi se o uređaju 5,3-inčnog ekrana, viđali smo i tablete manjih dimenzija, koji kao i Tab 7.7 ima Super AMOLED ekran, iste rezolucije - 1280x800.

Galaxy note radi na 2.3 Androidu, ima 1GB RAM-a, prednju kameru od 2 i zadnju od 8 megapiksela i, ponovo, kao i tablet - 1,4GHz dvojezgarni procesor.

Za hvatanje beleški (engleski note), tu je i stajlus S Pen, a telefon se isporučuje u verzijama sa 16 i 32 GBmemorije.

Dodatne informacije - Galaxy Tab 7.7 i Galaxy Note.

Gedžeti

Novi HTC Desire

Stvari se brzo i ozbiljno menjaju, prošle godine Desire bio je vrh HTC-ove Android ponude, danas je njegov naslednik klasu ispod.

Gedžeti ponedeljak 25.07. 12:11 Komentara: 15
strana 1 od 2 idi na stranu