Windows 11 - pastelno ofarbani obli prozor [podcast]

Windows je u 2021. konačno dočekao da pristojno izgleda.

Podeli
Foto: Ivan Jelić/Screenshot
Foto: Ivan Jelić/Screenshot

Stigao je i nosi broj 11, a sa njim i novi-stari izgled, Start meni na sredini panela, pastelna "farba", Android aplikacije, obli prozori i oštri hardverski zahtevi.

Ustvari, videćemo šta će se od ovoga zdržati do jeseni, kada će finalna verzija postati dostupna. Za sada se Windows 11 može probati preko insajderskog kanala, pa ako imate računar koji Microsoft smatra podobnim, vremena i prostora, jedanaesticu možete probati odmah. Mi smo imali sreće da možemo, a u ovoj epizodi bavimo se onim što smo čuli i videli od sledeće generacije najpopularnijeg operativnog sistema sa mišem.

Od ostatka dešavanja u ovoj epizodi, opraštamo se od Johna McAfeea i dočekujemo postovanje na Instagram preko weba na računarima. Hvala na slušanju!

Pretplatite se na Tehnopolis Podcast u vašem omiljenom programu za slušanje podcasta, pratite nas na Twitteru (Aleksandar, Ivan) i Mastodonu, Apple Podcastsu, Google Podcastsu, Deezeru, Pocket Castsu, TuneInu, YouTubeu, ocenite nas u Apple Podcastsu ili gde god nas slušate, ostavite komentar, pišite nam i pomozite nam da budemo još bolji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.