Sve boje Appleovog proleća [podcast]

Sunce je zasijalo u Kaliforniji, taman da Apple izađe napolje i predstavi nam šarenilo prolećne ponude.

Podeli
Foto: Apple.com
Foto: Apple.com

Prolećni događaj protekao je u znaku Appleovih čipova. Ne samo da je stigao novi, poptuno redizajnirani M1 iMac u boji, Apple je rešio da svoje "pro" korisnike na iPadu obraduje čipom koji smo do sada vezivali za "prave" kompjutere. Veliki iPad Pro dobio je i Mini LED ekran, 5G je u ponudi na oba modela, kao i Thunderbolt port.

iMac sada je u jednoj dimenziji sa ekranom od 24 inča, pa uz novi kolorit izgleda poptuno drugačije od onoga na šta smo navikli u prethodnih nekoliko godina.

Na marginama, odnosno u senci velikih objava saznali smo da će Apple Card moći da bude deljen u porodici, Apple Podcasts dobijaju novu aplikaciju i mogućnost pretplate, Apple TV dobija A12 čip i moći će da podešava TV na koji je priključen uz iPhoneovu pomoć. Ako ste skloni gubljenju stvari Apple će probati da vam reši problem i još više vas veže za sebe dugo očekivanom spravom pod nazivom AirTag.

O svemu što je Apple predstavio na svom prolećnom događaju slušajte u minutima koji slede, tradicionalno snimljenim odmah nakon događaja.

Hvala na slušanju!

Pretplatite se na Tehnopolis Podcast u vašem omiljenom programu za slušanje podcasta, pratite nas na Twitteru (Aleksandar, Ivan) i Mastodonu, Apple Podcastsu, Google Podcastsu, Deezeru, Pocket Castsu, TuneInu, YouTubeu, ocenite nas u Apple Podcastsu ili gde god nas slušate, ostavite komentar, pišite nam i pomozite nam da budemo još bolji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.