Suosnivač Neuralinka, startapa koji pravi implante za ljudski mozak - napušta kompaniju

Online IT magazin Bite izveštava da je suosnivač Neuralinka Mak Hodak tiho napustio kompaniju "pre nekoliko nedelja". Nije rekao zašto je napustio firmu koja radi sa interfejsom na vezi mozak-mašina, ali rekao je da je i dalje "ogroman navijač" za rad svog bivšeg poslodavca.

Izvor: Engadget
Podeli
Foto: shutterstock.com
Foto: shutterstock.com

Kompanija Elona Muska nailazi na izazove u upravljanju projektom, a da proizvod još nije ni isporučila.

Nije sigurno da li će ovo i kojoj meri naštetiti Neuralink-u, mada sigurno nije idealan tajming. Kompanija je nedavno demonstrirala svoju tehnologiju implantacije sa majmunom - gde prikazuje da je korak bliže gotovom proizvodu.

To ne mora nužno da znači da je kompanija u nevolji, ali Hodakov izlazak mogao bi zakomplikovati pokušaje prevođenja Neuralink-ovog rada u praktičan proizvod.

Musk-u nisu nepoznati odlasci izvršnih direktora visokog profila. Međutim, tipično su se događale u daleko etabliranijim kompanijama poput Tesle, a neki izvršni direktori (poput bivšeg tehničkog direktora JB Straubel-a) su se potrudili da naglase da je odnos sa svojim poslodovcem i rad u kompaniji bio pozitivan. Neuralink nije imenovao zamenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.