Logitechov kontroler iz 2010. godine koristi se za upravljanje nestalom podmornicom VIDEO

Osim za igranje video igara, Logitechov kontroler F710 koristio se i za upravljanje turističkom podmornicom koja je pre nekoliko dana krenula u obilazak olupine Titanika, pa zatim – nestala.

Izvor: bug.hr
Podeli
Foto: Lukmanazis / Shutterstock.com
Foto: Lukmanazis / Shutterstock.com

Još se ne zna odakle dopiru zvuci u okeanu: Manje od tri sata do nestanka kiseonika u podmornici

Jedna od glavnih vesti na domaćim i stranim portalima ovih dana, svakako je nestanak turističke podmornice OceanGate Expeditons, koja je krenula u obilazak olupine Titanika. Uz nestanak petoro ljudi, među kojima su i poznati milijarderi, u glavni fokus ušla je i činjenica da se podmornicom upravlja Logitechovim kontrolerom.

Radi se, naime, o poznatom Logitechovom bežičnom kontroleru F710, koji je predstavljen sad već davne 2010. godine. Uprkos zastarelom dizajnu za današnje standarde, a i pomalo zastareloj tehnologiji koju koristi, taj kontroler je i dalje čest izbor među igračima, posebno kada se u obzir uzme činjenica da može da se kupi u gotovo svakoj prodavnici računarske opreme za nešto manje od 40 eura.

Kontroler korišćen za upravljanje podmornicom, može se videti i u prilogu CBS-a iz 2022. godine.

Trenutno nije poznato što je tačno pošlo po zlu, ali činjenica je da turistička podmornica nije zadovoljavala niz bezbednosnih standarda, što će verovatno biti predmet budućih istraga. Američka obalska straža objavila je procenu da je podmornici ostalo još malo kiseonika, pa je zato bitno da se što pre pronađe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.