Facebook prikazao kako će se koristiti "neuralne narukvice" sa AR naočarama VIDEO

Facebook nam je prikazao naznaku planova koje ima sa virtuelnim interfejsom, baziranim na tehnologiji CTRL-Labs-a, startapa koji je Facebook preuzeo u 2019. godini.

Tehnopolis

Izvor: PC Press/theverge.com

Nedelja, 21.03.2021.

17:12

Facebook prikazao kako će se koristiti
Foto: Profimedia, Ferrari Press Agency, Facebook

U videu se prikazuje narukvica koja koristi elektromiografiju (EMG) – što je snimanje električnih impulsa mišića – kako bi signale pretvorila u neku aktivnost – kucanje, prevlačenje ili igranje video igara, poput simulatora streljaštva. Narukvice takođe imaju mogućnost vibracije, tako da mogu da prikažu povratnu informaciju, koja može recimo da bude u vidu osećaja da se zateže luk, jer u realnosti vibrira narukvica na ruci. To bi trebalo da čini da ovaj sistem dublje ubaci korisnika u iskustvo.

Facebook Reality Labs su izbacili blog na temu prototipa tih narukvica, koje funkcionišu, jednostavno rečeno, uz pomoć gestova koje zovu "klikovi". Oni bi trebalo da na jednostavan način, lako učine da napravite akciju koja će se odraziti na virtuelni prostor.

S obzirom da u teoriji sa ovim narukvicama možete da kucate u virtuelnom prostoru, takođe se očekuje da će se narukvice vremenom prilagođavati vašem načinu kucanja, tako da će znati kada vaši prsti kucaju koje slovo, na taj način ubrzavajući vaše kucanje. Ove narukvice bi trebalo da se na tržištu nađu u paru sa AR naočarama, na kojima je prošle godine Facebook objavio da radi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: