Adpokalipsa [podcast]

iOS 14.5 je stigao i podigao veću prašinu od mnogih "okruglih" verzija.

Podeli
Foto: Mashka / Shutterstock.com
Foto: Mashka / Shutterstock.com

Appleov okvir za transparentno praćenje u aplikacijama (AppTrackingTransparency framework) konačno se desio. iOS 14.5 okrenuo je stvari za 180 stepeni, aplikacije će od sada morati da traže dozvolu za praćenje korisnika, što znači da će od ove verzije iOS-a korisnici malo bolje znati šta ko radi iza svojh kulisa.

Ako ste se poradovali da će otključavanje iOS-a 14.5 sada biti moguće i sa maskom, imajte u vidu da je za to zadovoljstvo neophodan Appleov sat i to ne stariji od treće serije. Apple se sigurno obradovao ozbiljno dvocifrenom rastu u prvom kalendarskom kvartalu 2021. godine na gotovo svim frontovima. Nove podcasterske frontove otvaraju Spotify i Facebook, a naša mala pobeda nad Apple Podcasts bagovima konačno je donela 119. epizodu i na ovu platformu.

Samsung je raspakovao nove Galaxy Book laptopove na svom aprilskom događaju, a o čemu se tačno radi, u minutima koji slede.

U nadi da će ova epizoda stići i do Apple Podcastsa, hvala na slušanju!

Pretplatite se na Tehnopolis Podcast u vašem omiljenom programu za slušanje podcasta, pratite nas na Twitteru (Aleksandar, Ivan) i Mastodonu, Apple Podcastsu, Google Podcastsu, Deezeru, Pocket Castsu, TuneInu, YouTubeu, ocenite nas u Apple Podcastsu ili gde god nas slušate, ostavite komentar, pišite nam i pomozite nam da budemo još bolji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.