Pare nisu problem [podcast]

Amazon, Apple, Facebook, Google i Microsoft godinu su završili u velikom plusu ⬆️, što se ne bi moglo reći za sve trgovce GameStopom.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 04.02.2021.

08:00

Pare nisu problem [podcast]
Foto: Shutterstock/Anna_So

Kraj januara i početak februara vreme su za prijave prihoda za poslednji kalendarski kvartal prethodne godine. Ne samo da je plus na konačnom računu bio i ovog puta veliki, nego su Amazon i Apple uspeli da pređu magičnih 100 milijardi dolara prihoda u jednom kvartalu. Da ova epizoda ne ostane na brojevima, slici iza njih i borbi koju Australija vodi protiv Googlea pobrinula se družina sa Reddita, naoružana Robinhoodom. Haos, koji se sa finansijskog tržišta prelio se i na Google Play, startap ekosistem i opštu javnost, drugi je deo 114. Tehnopolisa.

Iz tačke "razno" izdvajamo Googleovo "odsecanje" Chromiuma od svojih API-ja i sjajnu priču kojom je Ars Technica bacila svetlo na Huaweijev "novi" operativni sistem.

Hvala na slušanju!

Pretplatite se na Tehnopolis Podcast u vašem omiljenom programu za slušanje podcasta, pratite nas na Twitteru (Aleksandar, Ivan) i Mastodonu, Apple Podcastsu, Google Podcastsu, Deezeru, Pocket Castsu, TuneInu, YouTubeu, ocenite nas u Apple Podcastsu ili gde god nas slušate, ostavite komentar, pišite nam i pomozite nam da budemo još bolji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: