Originalni gangsteri [podcast]

Moglo bi se, ovom delu sveta bliže reći i orao pao. Doduše, pre kanarinac, i to plavi.

Podeli
Foto: rafapress/Depositphotos
Foto: rafapress/Depositphotos

Twitter je dozvolio da se loši momci i ljubitelji "OG" naloga infiltriraju tamo gde je najosetljiviji, a šta je po sredi i koliko je dugo trajalo, a možda i još traje, tek ćemo videti. Znamo da su nalozi nekih od najuticanijih ljudi današnjice nakratko učestvovali u bitkoin prevari, zbog čega su svi za plavom "markicom" neko vreme bili u problemu.

Drugi, nešto tamnije plavi, bavili su se Srbijom, Facebook je omogućio proveru činjenica za sadržaj na srpskom jeziku i tržištu, pa ostaje da vidimo koliko će nakon toga dobri biti još bolji, a loši biti bliže nevidljivosti. Znajući koliko je Facebook popularan u Srbiji, a i kakva je medijska scena, ovo je u najmanju ruku velika vest.

Pao je i Garmin, a posao su u njegovom slučaju obavili propusti u Windowsu, pošto je u pitanju bio napad ransomwareom. Uređaji su radili, ali veza sa serverom nije, hvala ekipi sa Twittera koja nam je pomogla da bolje shvatimo šta se desilo.

Predstavnici u američkom Predstavničkom domu propitali su četvorku šefova velike tehnološke četvorke, pitanja su bila na mestu, a odgovori mahom demagoški. Kako je izgledalo izbegavanje predstavničkih metaka čujte u 101. Tehnopolisu.

Na marginama tehnoloških novosti našli su se Intelov sunovrat i AMD-ovo uzdignuće, domaća Samsungova kampanja na račun onih koji imaju problema sa Googleom u ovom momentu, čeka nas i njihovo novo otpakivanje na kom će se ozvaničiti Note 20. Dok kampanja traje Huawei prestiže (podaci Canalysa), u drugom kvartalu isporučili su najviše telefona na svetu, dominantno u rodnoj Kini. ARM je na prodaju, ali ga izgleda i još uvek niko neće. Google ostaje kod kuće do leta 2021, a u međuvremenu spremio je događaj za 3. avgust, na kom očekujemo Pixel 4a, a koji je najavio dok je ova epizoda bila u montaži.

Sve to stalo je u dvadeset pet minuta nove epizode, čeka nas zanimljiv avgust , do tada, hvala na slušanju!

Pretplatite se na Tehnopolis Podcast u vašem omiljenom programu za slušanje podcasta, pratite nas na Twitteru (Aleksandar, Ivan), Apple Podcastsu, Google Podcastsu, Pocket Castsu, TuneInu, YouTubeu, Mixcloudu, ocenite nas u Apple Podcastsu ili gde god nas slušate, ostavite komentar, pišite nam i pomozite nam da budemo još bolji.

strana 1 od 2 idi na stranu