Cut, Copy, Paste [podcast]

Imuni sistem Tehnopolisa nije bio dovoljan da odoli koronavirusu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.03.2020.

08:00

Cut, Copy, Paste [podcast]
Xerox Alto, prvi lièni raèunar sa grafièkim interfejsom, predstavljen deceniju pre Apple Macintosha i Microsoft Windowsa / Foto:Justin Sullivan/Getty Images

Dok Foxconn umesto iPhonea pravi maske, okupljanja tehnoloških uposlednika u realnom prostoru svedena su na minimum. Stigle su i prve korekcije finansijskih očekivanja za sledeće kvartalne izveštaje, a nije teško pogoditi kojom bojom se boje trendovi koje očekujemo u ovom tromesečju. Virus nije sprečio Huawei da prestavi novi savitljivi Mate X koji sada u imenu ima i "s", ali ga američka administracija i dalje sprečava da uz Android na njemu stigne i Google. Evropska komisija je svom osoblju preporučila Signal kao servis za komunikaciju, a mi vas u potpunosti prepuštamo ovom evropskom standardu i najtoplije ga preporučujemo.

Google je objavio prvu verziju Androida 11 za testiranje, šta je (za sada) novo i kako bi mogla da izgleda budućnost kako Androida tako i iOS-a, saznajte u minutima koji slede.

Ovom epizodom odajemo počast izumitelju mogućnosti bez kojih ne bismo mogli zamisliti današnje kompjutere skoro svih vrsta, Larry Tesler, izumitelj cut, copy i paste mogućnosti preminuo je u 74. godini. Tokom svoje bogate karijere, Larry Tesler bio je važni deo tima Xerox PARC-a u okviru kog je praktično nastao grafički interfejs kao paradigma korišćenja računara koja je i danas u najširoj primeni.

Hvala na slušanju!

Pratite Tehnopolis podcast:
RSS
Apple Podcasts
Google Podcasts

Aleksandar Miladinović @alexmiladinovic
Ivan Jelić @escapetofreedom

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: