Iskoristio 99 telefona i kolica da napravi saobraćajnu gužvu VIDEO

Sajmon Vekert, umetnik iz Berlina, odlučio je da se malo poigra sa Google Maps aplikacijom i pokaže nam kako ljudi i dalje mogu da "nadmudre" virtuelni svet. On je stavio 99 telefona sa uključenim Google Maps u kolica i tako izazvao "virtuelnu gužvu" na putu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 04.02.2020.

08:00

Default images

Ovaj eksperiment nam još jednom dokazuje da, mada nam često pomaže, tehnologija ponekad može zapravo da krene i "zaobilaznim putem".

Kada je stavio 99 mobilnih telefona sa uključenim Google Maps i lokacijom u jedna kolica, on je učinio da se ulica kojom prolazi na Guglovim mapama prikaže u crvenoj boji, što znači da je tu velika gužva.

Kada vas vozi taksi, Car:go, ili se sami vozite nekim putem kojim prvi put prolazite, verovatno ćete baš Google Maps koristiti da vam pokaže pravi put.

Stvar je u tome što, čak iako je bliži put, aplikacija će izbegavati ulice koje su zakrčene.

Bitna stvar koju bi takođe trebalo da spomenemo je to što su telefoni u kolicima koja idu na točkiće. Ovako su Google Maps još jednom prevarene, jer ne registruju telefone kao ljude već kao automobile.

Sajmonova ulica će tako uvek biti bez gužve, jer će je svi izbegavati misleći da je zakrčena automobilima.

Ceo Sajmonov eksperiment pogledajte ispod:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: