WhatsApp će raditi na novim Huawei telefonima

Huawei objašnjava korisnicima da neće biti neophodno da se odreknu Facebookovih aplikacija.

Izvor: B92
Podeli
Foto: depositphotos/alexeynovikov
Foto: depositphotos/alexeynovikov

Kao što nam je već poznato, velike američke kompanije, poput Googlea i Facebooka, odlučile su da poštujui "ban" Huaweija prema zahtevima američke vlade i predsednika Trampa, što znači da njegovi novi telefoni neće stizati s njihovim predinstaliranim aplikacijama, prenosi vidi.hr.

Huawei je odlučio da pojasni korisnicima svojih postojećih telefona, kao i onih koji treba da izađu u narednim mesecima, da neće morati da se odreknu američkih aplikacija, jer će moći da ih preuzimaju, instaliraju i koriste kao i do sada.

Drugim rečima, to što novi Huawei telefoni neće imati unapred instalirane aplikacije Googlea i Facebooka, ne znači i da nećete moći da ih skidate i instalirate kao što ste to činili i na drugim uređajima bez predinstaliranih appova.

Huawei takođe radi i na vlastitom app store koji će zameniti Google Play prodavnicu i verovatno će imati ulogu da omogućuje korisnicima preuzimanje i instaliranje aplikacija poput Facebooka, WhatsAppa i Instagrama na svim novim uređajima.

Pored toga, Huawei je rekao da njegov sopstveni operativni sisitem izlazi ove godine u Kini, dok će sledeće godine biti dostupan globalno.

Aktuelno

Posle sudske presude Google nudi izbor

Kompanija Google je saopštila da će korisnicima smartfona u Evropskoj uniji, koji koriste Google operativni sistem "android", od danas ponuditi mogućnost izbora između pet pretraživača i aplikacija za web pretraživanje.

Aktuelno četvrtak 18.04. 17:19 Komentara: 3

Nokia pod istragom zbog špijuniranja za Kinu?

HMD, kineska kompanija koja proizvodi uređaje finskog brenda Nokia, sada je pod istragom zbog izveštaja da su neki od njihovih telefona slali podatke serverima u Kini. Istraga je usledila nakon što je NRK, norveška nacionalna televizija, tvrdila da ima dokaz koji potvrđuje da Nokia telefoni šalju osetljive podatke Kini na osnovu dojave vlasnika uređaja.

Vesti subota 23.03. 16:22 Komentara: 16