Novi Chrome za Android olakšava "stvari" koje su vas nervirale

"Google" je počeo sa isporukom "Chrome 75" verzije za Android, koja konačno svima omogućava tamnu temu u okviru Settings menija pregledača.

Izvor: B92, Benchmark
Podeli
Foto: Getty / Thomas Trutschel
Foto: Getty / Thomas Trutschel

Podrazumevano, "Chrome" će se prebacivati na tamni mod kada je uključena "Battery Saver" opcija uređaja, mada je moguće postaviti da tema uvek bude tamna ili svetla.

"Chrome" je takođe dobio i generator lozinki. Kada se pritisne polje za unos lozinke, pojavljuje se novi bar u dnu, sa ikonicom ključa, gde su izlistane sve korisnikove sačuvane lozinke za korisnikov sajt.

Pored ovoga se nalazi "Suggest strong password" opcija, a njenim izborom se automatski kreira lozinka za korisnika.

"Chrome 75" donosi i "Level 2 Web Share API", što znači da sajtovi sada mogu da dele fajlove sa izvornim "Share" menijem na Androidu.

Prethodno, samo tekstovi i URL-ovi su mogli da se dele na ovaj način. Sajtovi će i dalje morati da podržavaju ovu opciju.

Aktuelno

Posle sudske presude Google nudi izbor

Kompanija Google je saopštila da će korisnicima smartfona u Evropskoj uniji, koji koriste Google operativni sistem "android", od danas ponuditi mogućnost izbora između pet pretraživača i aplikacija za web pretraživanje.

Aktuelno četvrtak 18.04. 17:19 Komentara: 3

Nokia pod istragom zbog špijuniranja za Kinu?

HMD, kineska kompanija koja proizvodi uređaje finskog brenda Nokia, sada je pod istragom zbog izveštaja da su neki od njihovih telefona slali podatke serverima u Kini. Istraga je usledila nakon što je NRK, norveška nacionalna televizija, tvrdila da ima dokaz koji potvrđuje da Nokia telefoni šalju osetljive podatke Kini na osnovu dojave vlasnika uređaja.

Vesti subota 23.03. 16:22 Komentara: 16