Francuski Archos predstavio svoja tri smartfona

Francuski proizvodjač Archos (Aršo) predstavio je tri nova smartfona - 50 Diamond S i 50e Helium, dva modela koji funkcionišu pod Google-ovim operativnim sistemom Android 5.1 Lollipop, kao i 50 Cesium koji funkcioniše pod Microsoft-ovim operativnim sistemom Windows 10 Mobile.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 27.08.2015.

10:35

Default images
Foto: Screenshot

Telefon 50 Diamond S kompatibilan je sa mrežom četvrte generacije (4G), ima dijagonalu od pet inča, 16 gigabajta unutrašnje memorije koja se može proširiti, dva gigabajta RAM memorije i dva sistema za snimanje fotografija od 16 i osam megapiksela.

Procesor je firme Mediatek, osmojezgarni od 1,5 gigaherca.

Kućište je tanko (84 milimetra) i veoma lagano (118 grama), a ekran je urađen u tehnologiji Super AMOLED.

Kapacitet baterije je, međutim, malo slabiji, a u definiciji displeja se prešlo sa Ful HD na HD.

Drugi model telefona, 50e Helium, kompatibilan je sa mobilnim mrežama četvrte generacije (4G), ima dijagonalu od pet inča i funkcioniše uz pomoć procesora Snapdragon 210 sa gigabajtom RAM memorije.

On ima osam gigabajta unutrašnje memorije i dva sistema za snimanje fotografija od osam i dva megapiksela.

Pandan tom telefonu, koji će funkcionisati pod Microsoft-ovim operativnim sistemom Windows 10 Mobile, jeste 50 Cesum.

Ti smartfoni biće predstavljeni na sajmu potrošačke elektronike IFA koji će biti održan od 4. do 9. septembra u Berlinu, a prodaja tih smartfona počeće u novembru.

Diamond S će biti prodavan po ceni od 200 evra, a 50e Helium i 50 Cesium po ceni od 120 evra, objavljeno je na veb portalu 01net.com.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: