Da li je Sony Xperia Z4 Tablet bolji od iPad Air 2?

Za razliku od tržišta mobilnih telefona na kom dominiraju Android uređaji, još se traži tablet koji će skinuti s trona iPad.

Tehnopolis

Izvor: Independent

Četvrtak, 28.05.2015.

15:44

Default images

Delom je to zato što je Apple na ovom tržištu uspeo da zadrži nekoliko koraka prednosti, konstantn improvizujući i poigravajući se sa industrijskim dizajnom i smanjujući uređaje do minijaturnih proporcija.

Apple takođe ima veliku korist od činjenice da za iPad postoji na hiljade aplikacija.

Takođe, tu je i moment cene. Gotovo bez izuzetka tableti sa pristojnim specifikacijama skupi su koliko i iPad.

Međutim, poslednji tablet kompanije Sony realno može da pretenduje na prvo mesto. Istini za volju, test vremena je još uvek u toku, ali specifikacije obećavaju.

Ekran od 10,1 inč malo je veći od iPad Aira 2 i debeo 6,1 mm. Međutim, pošto je Sony Xperia Z4 Tablet obložen polikarbonatom, umesto aluminijumom, mnogo je lakši – ima svega 393 grama. To je vrlo primetna prednost.

Inače Z4 Tablet je nešto veći od iPad Air 2 zahvaljujući nešto većem ekranu i širem okviru. Raniji Xperia tableti imali su još veće ramove, pa je ovo veliki napredak.

Najbolji Sony telefoni i tableti imaju i jedinstvenu prednost: vodootporni su. Istini za volju, nećete baš moći da ga koristite pod vodom, budući da savremeni ekrani funkcionišu na osnovu slabog električnog polja na površini displeja koji se dodiruje sa drugim električnim poljem – vašim prstom. Voda bi blokirala taj proces i ometala vas, ali je dobro znati da se taj tablet neće pokvariti ako vam kojim slučajem ispadne u baru, ili po njemu prospete kriglu piva.

Ima 299 piksela po inču, što je bolja rezolucija od iPada i gotovo svakog drugog tableta na tržištu. Samo Samsung Google Nexus 10 mu odgovara po veličini i rezoluciji, ali Z4 izgleda mnogo bolje.

Experia Z4 opremljena je sa 3GB RAM-a i poslednjom verzijom Lollipop operativnog sistema.

Sony je napravio tastaturu za Z4 koja može da se pričvrsti za tablet i učini ga odličnom zamenom za laptop. Ona doduše ne izgleda tako dobro, ali solidno funkcioniše.

Trajnost baterije je možda i najveća prednost ovog uređaja, ako imamo u vidu koliko je tanak. Ipak, nije reč o baterijama koje se brzo pune, pa bi za celodnevnu upotrebu bilo potrebno da se puni tokom noći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: