Android Lollipop ima ozbiljan bug

Android 5.0.1 Lollipop ima opasan bug, koji se manifestuje curenjem memorije. Ovaj bug "ubija" otvorene aplikacije i uzrokuje konstantno reloadovanje početnog ekrana.

Podeli

Na Google Android Issue Trackeru, otkriveno je da je nekoliko Nexus uređaja pogođeno ovim bugom, kao što su Nexus 7 (2013), Nexus 4 i Nexus 5.

U nekim slučajevima, bug čini da Android sistem "pojede" do 1.2GB RAM-a, dok je normalna vrednost negde oko 500MB. Dakle, u pitanju je prilično veliki problem. Dobra vest je da se na ispravci radi i biće uključena u narednom softverskom ažuriranju koje će Google objaviti.

Manje dobra vest je da za sada nema indicija kada će se ispravka pojaviti. S obzirom da je Android 5.0.2 apdejt već počeo da se pojavljuje, moguće je da će ispravka curenja memorije biti deo Android 5.0.3 ažuriranja.

Izvor: Benchmark.rs

Aktuelno

Predviđanja za 2015: Šta smeraju hakeri

Već nekoliko godina globalni istraživački i analitički tim kompanije kompanije Kaspersky Lab radi na istraživanju nekih od najvećih svetskih tzv. APT kampanja, odnosno kontinuiranih hakerskih procesa, uključujući RedOctober, Flame, NetTraveler, Miniduke, Epic Turla, Careto/Mask i druge.

Aktuelno petak 26.12. 09:00 Komentara: 6

Stranački botovi, kako se to radi u Kini

Tema "stranačkih botova" (koji - da naglasimo još jednom - nisu zaista roboti, nego ljudi) već dugo je tema domaće javnosti, a ovih dana je u žiži i u Kini. Uzrok je sličan, jedan bloger je došao u posed hiljada mejlova sa "uputstvima" i procedurama i podelio ih na društvenim mrežama.

Aktuelno petak 19.12. 14:45 Komentara: 41

The Pirate Bay se najzad oglasio posle racije

Ekipa torent portala The Pirate Bay prekinula je ćutanje po prvi put od kako je njihov sajt srušen u akciji policije u Švedskoj prošle nedelje. Osobe koje stoje iza ovog sajta i dalje razmatraju koje opcije su im na raspolaganju i za sada nemaju konkretnih planova za povratak.

Aktuelno utorak 16.12. 10:53 Komentara: 58
strana 1 od 11 idi na stranu