Zakerberg: Priznajem, grešio sam

Nije lako napraviti najveću društvenu mrežu na svetu, a Mark Zakerberg priznaje da je mnogo grešio na tom putu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 14.12.2014.

11:47

Default images

„Učimo zahvaljujući greškama“, rekao je on tokom javnog obraćanja zaposlenima.

„Najveći broj stvari koje sam učinio bile su greške. Bićete uspešni, ako ispravite barem nekoliko stvari“.

Facebook svake nedelje drži javne sastanke na kojima zaposleni Zakerberga mogu pitati sve što ih interesuje o viziji i strategiji kompanije.

Jedna nedavna greška koju je osnivač Facebooka pomenuo tokom poslednje sesije je kontroverzni eksperiment koji je prošlog leta izazvao pravi bes korisnika ove društvene mreže. Kritičari su eksperiment o manipulisanju emocija ocenili kao „neetičan“ i rekli da je tim Facebooka za prikupljanje podataka otišao predaleko.

Nije neuobičajeno da Facebook ispituje i testira korisnike i proveri kako reaguju na promene u opcijama na platformi, ali je ovog puta trebalo da se izvrši pažljivija evaluacija eksperimenta, smatra Zakerberg.

Ipak, on provodi vrlo malo vremena žaleći zbog grešaka, zbog čega je fokusiran na to da bude proaktivan lider, umesto reaktivan.

„Mnogo toga se dešava svaki dan, pa bih mogao provoditi sve vreme samo reagujući. Međutim, ja biram da proaktivno radim na stvarima koje želim da se dese“, rekao je on.

Jedan od njegovih nedavnih proaktivnih poduhvata je edukacija o preduzetništvu organizovana za srednjoškolce.

„Mnogo sam toga naučio od te dece“, rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: