Samsung planira da ovako dođe do „sledeće velike stvari“

Samsung se sprema da otvori nov centar za istraživanje i razvoj u Silicijumskoj dolini vredan 300 miliona dolara do leta 2015. godine pritom "kao lud" zapošljavajući nov talenat kako bi to ostvario.

Tehnopolis

Izvor: Businessinsider

Nedelja, 27.07.2014.

16:46

Default images

„Samsung je strateški utvrdio da se najveći talenat u SAD nalazi u Silicijumskoj dolini. Otkrili smo da je investiranje u ovoj oblasti donelo neočekivanu i jedinstvenu vrednost našem poslu“, izjavio je Bob Brenana, stariji potpredsednik Memory System Application laboratorije.

Blizina nekim od najinteresantnijih startapa i svim velikim mušterijama učinio je Silicijumsku dolinu idealnom lokacijom za Samsungov novi istraživački centar.

Brenan ističe da ova neposredna blizina može dovesti do više saradnji i novih i boljih ideja.

„To nam omogućava da sintetišemo rešenja koja su inovativnija i znatno prijemčivija nego što bismo to inače mogli da postignemo“, tvrdi on.

Iako on nije napomenuo koliko tačno ljudi će biti zaposleno u novom centru, ipak je nagovestio da se kompanija sprema da kupuje talenat u velikom broju.

„Znam da u poslu memorije zapošljavam kao lud – vrhunske stručnjake i najtalentovanije ljude, i to najbrže što mogu“, izjavio je Brenan.

On je takođe napomenuo da Samsung sve vreme razgovara sa ljudima iza startapa i da uvek postoji mogućnost kupovine ukoliko kompanija pronađe ono što joj odgovara i uklapa se u njene planove.

„Jedan veliki deo naše kulture odnosi se na međusobni napredak. Zaista verujemo u zajednički rad sa partnerima. Zato je Samsung toliko uspešan na velikom broju tržišta“, dodao je.

Novi istraživački centar je samo deo kompanijinog neprekidnog rada na pronalaženju „sledeće velike stvari“.

Usled porasta konkurencije i tržišta smartfona koje polako dostiže svoju zrelost, Samsungu su očajnički potrebne nove tehnologije koje bi „potpalile“ dalji rast.

Zapravo, Samsung je prošle godine na istraživanje potrošio više novca od bilo koje druge tehnološke firme, ali i dalje zaostaje iza kompanija kao što su Apple i Google.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: