Šta sve donosi Android L?

Nakon meseci spekulacija, Google je napokon predstavio Android L na svojoj I/O konferenciji u San Francisku.

Tehnopolis

Izvor: TechRadar

Četvrtak, 26.06.2014.

12:50

Default images

Sa preko 5000 novih programskih interfejsa, Google obećava velike stvari kada je Android L u pitanju – njegovo najveće predstavljanje do sada, a prvi pogled za developere biće dostupan od 26. juna.

Nešto što će korisnici primetiti istog trenutka jeste promena u navigacionim ikonama na dnu ekrana. Home dugme je promenjeno u krug a multitasking dugme je sada kvadrat.

Dugme za povratak na prethodnu stranicu je takođe promenjeno na trougao, tako da Android L donekle podseća na Playstation kontroler samo bez slova X.

Notifikacije su takođe doživele odrežene modifikacije i sada je moguće doći do interaktivnih notifikacija putem lock ekrana, a one će automatski biti organizovane na osnovu vaših navika.

Android L sada ima i „Heads up“ notifikaciju koja izbacuje aktivnu notifikaciju povrh bilo koje aplikacije koju koristite, dozvoljavajući vam da odgovorite na poziv bez napuštanja aplikacije unutar koje se u tom trenutku nalazite.

Google dodao i novi korisnički interfejs pod nazivom Material UI za koji tvrdi da pruža prirodan efekat navigaciji i animacijama na ekranu.

Apps je takođe redizajniran kako bi izgledao manje zagušeno, a tu je i na stotine drugih promena koje nisu sve prikazane na konferenciji uključujući tu i novi UI tastature i brza podešavanja.

Takođe možemo da očekujemo i grafiku PC kvaliteta na premijum telefonima zahvaljujući Androidu L, a Project Volta bi trebalo da se postara da baterija prati sva unapređenja.

Developeri će od 26. juna moći da koriste Android L na Nexus 5 i 7 uređajima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: