Amazon Fire: Da li bi Samsung i LG trebalo da se plaše?

Amazon je napokon predstavio svoj prvi smartfon svetu, iako se on ne čini previše spektakularnim. Amazon zaista poseduje reputaciju, ali cena i nedostatak privlačnih funkcija postavljaju pitanje – da li će uspeti?

Tehnopolis

Izvor: TalkAndroid

Utorak, 24.06.2014.

18:32

Default images

Sudeći po izveštaju lista „Korea Times“, Samsung i LG bi trebalo da budu uplašeni.

Jedan od ljudi iz industrije je za list izjavio: „Ključna stvar kada je privlačnost ovog telefona leži u njegovoj konkurentnoj ceni i tehnologiji koja mu omogućava da stvara 3D slike“.

Međutim, cena ovog uređaja iznosi 199 dolara uz ugovor ili 650 bez ugovorne obaveze. Da, 3D , ili dinamička perspektiva, kako Amazon naziva ovu tehnologiju, jeste nešto drugačije, ali da li je u pitanju nešto što konzumenti zaista žele?

Verovatno najveća stvar koja ide u prilog ovom telefonu jesu servisi kao što je Amazon Cloud, Prime Instant Video, Firefly i ceo Amazonov sajt. Međutim, Prime Instant Video i Firefly su jedine aplikacije koje se ne mogu naći na drugim Android uređajima.

Jedini razlog za kupovinu Amazonovog smartfona bio bi Prime Instant Video, a za mnoge to nije dovoljno dobar razlog.

Firefly definitivno nije ni blizu razloga.

I tu se postavlja pitanje, pta biste radije imali – ove dve aplikacije ili servise kao što su Play Store, Gmail, Maps, YouTube, Hangouts, Drive...

Sa svime ovim rečenim, analitičar Samsung Securities, Čo Sung, smatra da bi Samsung i LG trebalo da budu malo uplašeni zato što hardverske specifikacije više neće biti odlučujući faktor za smartfone budućnosti.

Međutim, obe kompanije su već svesne ovoga na osnovu ekosistema koje pokušavaju da stvore, Samsung pogotovo.

Opet, LG i nema previše razloga za strah pošto ne drži dovoljno veliki deo tržišta da bi bio uplašen, ali još manje je verovatno da će Amazon Fire uspeti da ozbiljnije naškodi mobilnom džinu kao što je Samsung. Šta donosi Amazonov Fire Phone?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: