Satja Nadela je novi direktor Microsofta?

Nakon meseci potrage, Microsoft bi uskoro mogao da predstavi novog direktora koji će doći na mesto Stiva Balmera.

Tehnopolis

Izvor: Cnet

Petak, 31.01.2014.

17:33

Default images

List Bloomberg piše kako bord direktora kompanije planira da ne mesto direktora Microsofta imenuje Satju Nadelu i spekulište da bi Bil Gejts mogao da izgubi svoju trenutnu poziciju u kompaniji.

Ukoliko Nadela, koji je trenutno zadužen za cloud computing, zaista bude izabran, on će biti tek treća osoba u 38 godina dugoj istoriji kompanije koja će predvoditi Microsoft.

Nadela je, kako piše list, osoba čija su interesovanja znatno bliža Gejtsovim nego Balmerovim i koja je trenutno zadužena za stvaranje Microsoftovog Cloud OS-a koji napaja Office 365, Bing, SkyDrive, Xbox Live i Skype.

„Osobe koje su upoznate sa procesom imenovanja novog predsednika“ takođe tvrde da bi Džon Tompson, Microsoftov glavni nezavisni direktor, mogao da u bordu zameni Gejtsa kao predsedavajući.

Microsoftova potraga z aosobom koja će zameniti Stiva Balmera traje znatno duže nego što se prvobitno očekivalo a Nedela se već neko vreme nalazi na listi potencijalnih zamena.

Insajderi tvrde da bi imenovanje novog izvršnog direktora moglo da uključuje i odlazak i Gejtsa i Balmera zato što bi nove odluke mogle da se kose sa onima koje su njih dvojica doneli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: