Kako se Facebook "osvetio" Univerzitetu Prinston

Brojni svetski mediji nedavno su pisali o nedavno sprovedenoj studiji istraživača Univerziteta Prinston koji su povezali širenje Facebooka sa “zaraznom bolešću” i predvideli da će ga do 2017. napustiti više od 80 odsto korisnika.

Tehnopolis

Izvor: Newser

Subota, 25.01.2014.

19:07

Default images

Mnogi stručnjaci za oblast društvenih medija kritikovali su takve tvrdnje naučnika, ali to nije ništa u poređenju sa reakcijom Facebooka.

Majk Develin, stručnjak za podatke Facebooka, obrnuo je studiju “naglavačke” kako bi pokazao da će “Prinston imati samo polovinu trenutnog broja studenata do 2018. a da će biti potpuno napušten do 2021.”

Šaljivi post ukazuje da je istraživanje Facebooka zasnovano na “naučnom principu ‘korelacija implicira kauzalnost’” (stvarni princip glasi “korelacija ne implicira kauzalnost”) i prikazuje i “grafiku naučne učenosti”.

Develin zaključuje da će “buduće generacije moći samo da zamišljaju ovu sada posrnulu instituciju “.

Štaviše, on se poigrava sa naučnim metodom i tvrdi da “Google Trends pokazuje da količina vazduha opada, a projekcije pokazuju da do 2060. on više neće postojati”.

Pogledajte njegov post u celosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: