"Samsungov zakrivljeni ekran nije samo marketinški trik"

Zakrivljeni ekran Samsungovog novog telefona Galaxy Round ostvario je solidan napredak kada je kvalitet displeja u pitanju, tvrdi kompanija DisplayMate Technologies.

Tehnopolis

Izvor: Cnet

Utorak, 29.10.2013.

17:50

Default images

Zakrivljeni ekran modela Galaxy Round nudi karakteristične prednosti kada je smanjenje reflekcije i sjaja ekrana u pitanju u poređenju sa ravnim displejima.

„U pitanju je veoma rašireno mišljenje o zakrivljenim ekranima, Oni nisu samo marketinški trik kao što mnogi misle. Zapravo, zakrivljeni ekrani su prilično važna i velika tehnološka inovacija“, izjavio je Rejmond Soneira, predsednik kompanije DisplayMate Technologies koja se bavi testiranjem displeja i njihovim ocenjivanjem.

Njegovi nalazi nakon testiranja Samsungovog 5.7-inčnog zakrivljenog OLED ekrana uključuju sledeće prednosti:

- Konkavni ekran: Zakrivljenost ekrana je prilično mala – leve i desne ivice ekrana su svega 2.66 milimetara više od centra. Efekat je suptilan, ali veoma važan.

- Povećana privatnost ekrana: Privatnost ekrana je povećana zato što zakrivljenost otežava drugim ljudima da vide šta radite.

- Manja refleksija: Zakrivljeni ekran smanjuje refleksiju.

- Smanjenje sjaja ekrana: Fleksibilni OLED ekrani prave se korišćenjem fleksibilne plastične podloge tako da nemaju sjajno staklo koje ih pokriva a koje je prisutno kod skoro svih postojećih displeja na smartfonovima. I bez ovog stakla koje prekriva ekran, OLED ekrani izgledaju znatno upečatljivije kada je slika koju prikazuju u pitanju.

Galaxy Round, koji poseduje isti 5.7-inčni ekran kao i Note III, poseduje quad core Qualcomm Snapdragon procesor na 2.3GHz, 32GB interne memorije i 3GB RAM-a.

Saznajte više o modelu Galaxy Round

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: