3 stvari koje fale Windows Phoneu

Windows OS za mobilne uređaje je dosta napredovao u poslednje vreme. Korisnici sada na raspolaganju imaju dual core procesore, ekrane u visokoj rezoluciji kao i sve veći broj aplikacija međutim, izgleda kao da to nije baš dovoljno da bi ravnopravno mogao da se takmiči sa Androidom i iOS-om.

Tehnopolis

Izvor: Gottabemobile.com

Utorak, 28.05.2013.

18:00

Default images

Pogledajte 3 stvari koje Microsoft mora da uradi kako bi Windows OS mogao da stane rame uz rame sa druga dva operativna sistema:

Personalizacija

Kada je Microsoft najavio da ponovo razmišlja o tržištu mobilnih uređaja, mnogi su se plašili da bi potpuno nov operativni sistem mogao da znači i prestanak podrške za neke od aplikacija koje svakodnevno koriste.

Korisnici novog Microsoftovog mobilnog operativnog sistema uskraćeni su za mnoge vidove personalizacije svog uređaja. Oni ne mogu da uređaj sebi prilagode dalje od menjanja boje pločica i stavljanja slike na lock screen. Iako korisnici mogu da izaberu melodiju za dolazeći poziv, oni ne mogu da personalizuju audio uzbune.

Bilo bi lepo videti da Microsoft dozvoli ljudima da malo ulepšaju svoje uređaje kao što je to slučaj sa Windowsom 8. Uređaji bi trebalo da reflektuju ličnosti korisnika.

Standardizacija

Microsoft konstantno ističe da Windows Phone 8 koristi istu platformu kao i Windows 8 operativni sistem. U teoriji ovo znači da isti kod operativnih sistema smanjuje vreme za razvoj softvera i stvara osećaj jedinstva kada se prebacujete sa jednog sistema na drugi.

Međutim, ovo je i dalje samo teorija. Metro dizajnerski jezik je otvoren za interpretaciju i do sada su Microsoftovi WIndows Phone i Windows timovi odlučili da mu pristupe na potpuno drugačije načine.

Windows 8 korisnicima dozvoljava da izaberu pozadinu njihovog Start ekrana, ali im ne dozvoljava da promene boju pločica aplikacija. Sa druge strane, Windows Phone 8 dozvoljava korisnicima da promene boju pločica ali mogu da biraju samo između bele i crne pozadinske boje.

Povezivanje

Windows Phone čini jako malo na ovom polju. Iako dozvoljava korisnicima da se povežu sa svojim Microsoft računom i Xbox Gamertagom i Xbox muzičkom pretplatom Windows ne dozvoljava puštanje sadržaja sa Win uređaja putem Xboxa.

Međutim, kompanija počinje da pokazuje napredak. SkyDrive je sada univerzalno dostupan na svim platformama i automatski povezuje Windows i Windows Phone 8 uređaje. Ali potrebno je da Microsoft predstavi još ovih unapređenja i to brzo.

U svetu gde je moguće kupiti aplikacije, filmove, muziku i knjige putem bilo kog iOS uređaja u trenutku, Microsoftov ekosistem ipak zaostaje kada je prebacivanje sa platforme na platformu u pitanju.

Windows timovi bi trebalo da se fokusiraju na principe, koji ne samo da im omogućavaju da pređu na sledeću veliku stvar, već moraju i da pruže isto iskustvo koje očekuju i zahtevaju korisnici drugih smartfona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: