MM: Firefox za mobilne telefone u fokusu

Novi operativni sistem Firefox za mobilne uređaje u ponedeljak uveče je predstavljen na konferenciji "Mobile Monday" u KC "Grad".

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 28.05.2013.

10:05

Default images

Posetioci su imali priliku testiraju i prve mobilne uređaje zasnovane na Firefox operativnom sistemu, a razmotrili su i druge aktuelne trendove u oblasti mobilnih tehnologija.

Direktor marketinga u Telenoru Nemanja Žilović najavio je da će ta kompanija organizovati konkurs i obuku za izradu aplikacija baziranih na Firefox-ovom sistemu, sa ukupnim fondom nagrada od 12.000 evra.
„Operativni sistem zasnovan na Firefox platformi ima veliki potencijal budući da omogućava jednostavnu izradu aplikacija. Zato 8. juna organizujemo takmičenje "Developers’ Day" kako bismo domaće programere stimulisali da razvijaju aplikacije koje su korisne na lokalnom nivou“, objasnio je Žilović.

Na globalnom planu Firefox pretraživač koristi oko 20 odsto korisnika interneta, dok na prostoru Srbije to čini više od 30 odsto.

"Mobile Monday" su organizovali SEE ICT i NIIT uz podršku Telenora i RNIDS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: