Telenor: "Ne znamo zašto Apple okleva"

Generalni direktor Telenora u Srbiji Uve Fredhajm izjavio je da je svaki peti telefon u Telenor mreži "pametan" i da će u 2013. ponuditi telefone sa Windows 8, ali da operateri mobilne telefonije u Srbiji nisu prava adresa za pitanje kada će se iPhone pojaviti na srpskom tržištu.

Izvor: Beta
Podeli

"Ako se uzmu u obzir rezultati samo za poslednji kvartal 2012, gotovo polovina prodatih uređaja su pametni telefoni", kazao je Fredhajm agenciji Beta.

S rastom prodaje pametnih telefona raste i obim prenosa podataka u mobilnoj mreži, istakao je on, navodeći da taj rast u prenosu podataka nije u istoj meri pratilo povećanje cena paketa. Prema njegovim rečima, pretplatnici sada dobijaju mnogo više beplatnih minuta razgovora i megabajta u paketima nego pre dve godine.

Fredhajm je najavio da će Telenor u 2013. godini ponuditi telefone sa Microsoftovim operativnim sistemom Windows 8. Trenutno su na srpskom tržištu, kako je naveo, dominatni pametni telefoni sa Android operativnim sistemom i dobro je za korisnike da imaju izbor.

Generalni direktor Telenora je kazao i da operateri mobilne telefonije u Srbiji nisu prava adresa za pitanje kada će se iPhone pojaviti na srpskom tržištu. Dok Apple ne dozvoli otvaranje iTunes računa u Srbiji, operateri neće moći da ponude sve usluge korisnicima iPhone.

"Telenor bi bio zadovoljan da na tome radi zajedno sa Appleom. Ne znam zašto oklevaju sa ulaskom na tržište, ali verujem da ima veze i sa piraterijom i autorskim pravima i naplatom poreza na dodatu vrednost na usluge. Siguran sam da će jednog dana iPhone zvanično doći, ali nije na meni da predviđam kad", kazao je Fredhajm.

On je dodao i da je Telenor dostigavši 3,25 milona korisnika uspeo da poveća udeo na tržištu mobilne telefonije u Srbiji (gde zauzima drugu poziciju), što je doprinelo dobrim finansijskim rezultatima. Prosečan mesečni prihod po korisniku u 2012. godini povećan je za 11 odsto.

Aktuelno

Kako se BB Z10 nosi sa konkurencijom?

Novi BlackBerry uređaj Z10 opremeljen novim operativnim sistemom napokon je predstavljen. U pitanju je uređaj koji se svojim dizajnom ne razlikuje previše od Nexusa 4, a sajt Talkandroid rešio je da uporedi novi BlackBerryjev telefon sa nekim od aktuelnih Android uređaja.

Aktuelno četvrtak 31.01. 15:43 Komentara: 66

Intel ubrzava Stivena Hokinga

Najpoznatiji fizičar današnjice Stiven Hoking već godinama zavisi od tehnologije koja mu omogućuje da komunicira sa svetom uprkos teškoj neurodegenerativnoj bolesti s kojom se bori više od pola veka.

Aktuelno nedelja 27.01. 09:01 Komentara: 12
strana 1 od 10 idi na stranu