2012. kroz slike korisnika Instagrama

2012. godina je kudikamo lepše izgledala zahvaljujući slikama koje su korisnici stavljali na Insagram i posle neumorno šerovali. Ovo je izbor popularne društvne mreže - deset najboljih fotografija napravljenih tokom godine.

Izvor: B92
Podeli

"Pošto se 2012. lagano bliži svom kraju, prirodno je da pogledamo unazad na događaje koji su obeležili ovu godinu. Od razornih oluja u Teksasu, do festivala u Indiji - Holi, ljudi su koristili Instagram da dokumentuju i šeruju svet oko njih."

Fotografije su napravljene širom sveta, od Velike Britanije i SAD-a do Argentine i Bliskog istoka. Korisnici Instagrama, njih više od 100 miliona, "šerovali" su najlepše trenutke i događaje u godini na izmaku.

Među deset najboljih fotografija nalaze se automobil potpuno "zarobljen" ledom, devojčica koja stoji ispred Statue slobode u Njujorku na Dan nezavisnosti, korida u Španiji i razjareni bik u toreadorskoj areni, ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Londonu, poslednji let "Endeavour" šatla, bejzbol utakmica između San Francisko Džajantsa i Detroit Tajgersa, obeležavanje hadžiluka u Meki, reka Hadson za vreme uragana Sendi, trenutak kada je Obama proglašen za pobednika predsedničkih izbora u SAD-u i anti-vladini protesti u Buenos Ajresu.

Ovo je Instagramov izbor slika događaja koji su obeležili 2012. godinu

Snežna mećava i velika hladnoća u Evropi

Srećan Dan nezavisnosti SAD-a!

Korida u Pamploni

Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Londonu

Poslednji let šatla "Endeavour" - iz Teksasa u Kaliforniju

Bejzbol "2012 World Series": San Francisco Giants - Detroit Tigers

Hadžiluk - hodočašće muslimana u Meku.

Uragan "Sendi" se spušta na istočnu obalu SAD-a, pogled na reku Hadson

Američka izborna noć 2012

Protesti protiv Vlade u Argentini - na ulicama Buenos Ajresa bilo je 300,000 ljudi

strana 1 od 10 idi na stranu