Otkrivena jahta Stiva Džobsa

Jahta Stiva Džobsa otkrivena je danas (28. 10) u Holandiji i krštena „Venus” (Venera) po rimskoj boginji lubavi, lepote, seksa, plodnosti i prosperiteta.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 28.10.2012.

20:44

Default images

Brod je porinut je iz luke Alsmer a na njemu su bili Džobsova udovica Loren i njihovo troje dece: Rid, Aron i Iv, prenosi holandski sajt OneMoreThing.

Porodica je svakom radniku koji je učestvovao u izgradnji jahte poklonila pismo zahvalnosti zajedno sa malim znakom pažnje - iPod Shuffleom sa imenom broda ispisanim na poleđini.

Stiv Džobs radio je na izgledu jahte sa čuvenim dizajnerom Filipom Starkom i baš je onakva kakvom joj je opisao Volter Ajzakson u Džobsovoj biografiji kada je pogledao skice: „uglađena i minimalistička”.

Dugačka je između 70 i 80 metara sa palubom od tikovine i ogromnim staklenim panoima od poda do plafona. Priča se da se na brodu nalazi sedam 27-inčnih iMacova.

Pokojni Džobs je pretpostavljao da neće doživeti da vidi gotov brod ali je do poslednjeg dana radio na njegovom dizajnu. Na porinuću, više od godinu dana nakon Stivove smrti, ono što je govorio o jahti u svojoj biografiji deluje još dirljivije.

„Znam da je moguće da ću umreti i ostaviti Loren sa napola sagrađenim brodom. Ali moram da radim na tome i dalje. Ako prestanem, kao da sam se pomirio sa tim da ću umreti”, kazao je on Volteru Ajzaksonu.

 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: