Ove nedelje u IT svetu

Ove nedelje korisnici su dobili pristup novim proizvodima kompanije Apple.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 23.09.2012.

09:17

Default images

Najpre je stigao novi iOS, a u petak, 21. septembra, počela je prodaja novog iPhonea.

Redovi u kojima čeka po par stotina ljudi nisu zaobišli ni ovaj dolazak novog Apple gedžeta, međutim novi iOS je naišao na kritike zbog Apple mapa koje su od ove verzije zamenile Google Maps.

Ni ova septembarska nedelja nije prošla bez predstavljanja novih telefona, a kako se bliži datum izlaska novog Windowsa i Windows Phonea 8, stižu i novi proizvodi na tim platformama.

HTC je predstavio dva nova smartfona - Windows Phone 8X i Windows Phone 8S, a za svoju trenutnu poziciju na tržištu iz ove kompanije uzrok vide u promeni tržišta i agresivnom marketingu drugih kompanija.

Nokia, koja je početkom meseca predstavila svoje Windows Phone 8 modele, trebalo bi prebaci svoj fokus na Android, mišljenja su nekih analitičara koji za Rojters kažu da je Stivenu Elopu, izvršnom direktoru ove kompanije, ostalo par meseci da pokaže kako je može pokrenuti.

Facebook je ove nedelje počeo da testira opciju automatske sinhronizacije slika, što je za sada počeo da testira na manjem broju Android korisnika.

A u Srbiji, nalog na društvenim mrežama (Facebooku i Twitteru) ima 92,1 posto internet populacije, starosti od 16 do 24 godine, pokazalo je istraživanje Republičkog zavoda za statistiku. Ostale podatke možete videti ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: