Pomama za iPhoneom 5 je počela

Trka oko toga ko će biti prvi u kraju sa najnovijim modelom iPhonea je počela.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 15.09.2012.

10:23

Default images

Od četvrtka (13. 9) u ponoć novi iPhone 5 bio je dostupan za online naručivanje u pretprodaji na sajtovima Applea, Verizona, Sprinta i AT&T-a. U petak (14. 9) je očekivani dan isporuke već pomeren, što je nagovestilo veliki broj narudžbina ili ograničen broj zaliha spremnih za isporuku 21. septembra, kako je prvobitno najavljeno.

Apple kaže da će naručeni telefoni u SAD stići za dve do tri nedelje, AT&T procenjuje čekanje od 14 do 21 radnog dana, a na sajtu Verizona piše da je planirani dan isprouke 28. septembar.

Za sada je Sprint jedini koji i dalje drži datum 21. septembar i to samo za da dva veća modela; za onaj od 16GB stoji čekanje „do dve nedelje”.

Odlaganje datuma isporuke počelo je svega nekoliko časova nakon što su telefoni mogli da se naruče, piše blog MacRumors.

Apple i ostali distributeri još uvek ne objavljuju koliko je jedinica naručeno u pretprodaji. PR Verizona rekao je za CNN da su „datumi zasnovani na broju porudžbina tako da kupci mogu da imaju realna očekivanja kada će dobiti svoj novi iPhone 5”.

Predstavnik Applea je rekao za AllThingsD da je „zapanjen” reakcijom.

Jedna od opcija je i čekanje u redu 21. septembra ispred neke od Appleovih radnji da biste među prvima dobili primerak.

Svaka premijera novog modela iPhonea je stvarala redove entuzijasta širom sveta, a mnogi su i kampovali preko noći ispred radnji. Neki preduzetnički tipovi već nude svoje usluge čekanja u redu u zamenu za nekoliko stotina dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: