Pomama za iPhoneom 5 je počela

Trka oko toga ko će biti prvi u kraju sa najnovijim modelom iPhonea je počela.

Podeli

Od četvrtka (13. 9) u ponoć novi iPhone 5 bio je dostupan za online naručivanje u pretprodaji na sajtovima Applea, Verizona, Sprinta i AT&T-a. U petak (14. 9) je očekivani dan isporuke već pomeren, što je nagovestilo veliki broj narudžbina ili ograničen broj zaliha spremnih za isporuku 21. septembra, kako je prvobitno najavljeno.

Apple kaže da će naručeni telefoni u SAD stići za dve do tri nedelje, AT&T procenjuje čekanje od 14 do 21 radnog dana, a na sajtu Verizona piše da je planirani dan isprouke 28. septembar.

Za sada je Sprint jedini koji i dalje drži datum 21. septembar i to samo za da dva veća modela; za onaj od 16GB stoji čekanje „do dve nedelje”.

Odlaganje datuma isporuke počelo je svega nekoliko časova nakon što su telefoni mogli da se naruče, piše blog MacRumors.

Apple i ostali distributeri još uvek ne objavljuju koliko je jedinica naručeno u pretprodaji. PR Verizona rekao je za CNN da su „datumi zasnovani na broju porudžbina tako da kupci mogu da imaju realna očekivanja kada će dobiti svoj novi iPhone 5”.

Predstavnik Applea je rekao za AllThingsD da je „zapanjen” reakcijom.

Jedna od opcija je i čekanje u redu 21. septembra ispred neke od Appleovih radnji da biste među prvima dobili primerak.

Svaka premijera novog modela iPhonea je stvarala redove entuzijasta širom sveta, a mnogi su i kampovali preko noći ispred radnji. Neki preduzetnički tipovi već nude svoje usluge čekanja u redu u zamenu za nekoliko stotina dolara.

Vesti

Francuski Archos predstavio svoja tri smartfona

Francuski proizvodjač Archos (Aršo) predstavio je tri nova smartfona - 50 Diamond S i 50e Helium, dva modela koji funkcionišu pod Google-ovim operativnim sistemom Android 5.1 Lollipop, kao i 50 Cesium koji funkcioniše pod Microsoft-ovim operativnim sistemom Windows 10 Mobile.

Aktuelno četvrtak 27.08. 10:35 Komentara: 12

iOS Akademija upisuje treću generaciju

Poznato je da je razvoj aplikacija za iOS uređaje jedan od najunosnijih poslova u programerskoj struci, a na osnovu iskustva organizatora iOS Akademije sve više programera prelazi sa pravljenja Internet sajtova i servisa na razvoj mobilnih aplikacija.

Aktuelno ponedeljak 27.07. 08:30 Komentara: 7
strana 1 od 164 idi na stranu