Samsung predstavio 55-inčni OLED TV

Nakon jučerašnjeg predstavljanja novih uređaja, Samsung je i danas održao konferenciju na kojoj je predstavio svoj novi OLED televizor.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 30.08.2012.

18:16

Default images

U okviru IFA sajma po prvi put predstavljen u Evropi predstavljen je OLED TV ES9500 je 55-inčni televizor, koji, prema navodima iz ove kompanije, početak nove ere u TV industriji.

OLED tehnologija razlikuje različite nivoe crne boje i na taj način omogućava bezgranični kontrast, a zbog toga što nema potrebe za spoljnim izvorom svetlosti, kažu iz Samsunga, ovaj televizor ima brzo vreme reakcije bez zamućenja.

Samsungov OLED TV nudi opciju Multi View, koja korisnicima nudi mogućnost gledanja dva različita programa na istom ekranu, preko celog ekrana, a koristeći Multi View 3D naočare sa integrisanim slušalicama.
Photo: B92
Dizajn uređaja je minimalistički, kažu iz Samsunga, sa tankim okvirom i kamerom ugrađenom u ram.

„Nastavljamo da pružamo transformativne tehnologije koje definišu budućnost Smart TV uređaja – neverovatan kvalitet slike, imersivan sadržaj i interaktivno korisničko iskustvo. Naša sposobnost da zamislimo moguće i donesemo ga na tržište nas je dovela do toga da osiguramo lidersku poziciju na globalnom tržištu TV industije“, rekao je Hjun-suk Kim, izvršni potpredsednik i direktor Poslovne jedinice za vizuelni displej, kompanije Samsung Electronics.
Photo: B92
Pored ovog televizora predstavljen je i LED ES9000 Smart TV od 75 inča, koji je stvoren u skladu sa zahtevima potrošača za većim TV uređajima.

Uređaj ima okvir od 7.9 milimetara i skrivenu pop-up kameru, a on, kao i OLED TV podržavaju funkcije Smart Interaction, Smart Content i Smart Evolution, predstavljene početkom ove godine u Pragu.

Današnja konferencija bila je i mesto gde je najavljena nova aplikacija – Angry Birds za Samsung Smart TV koji možete igrati pokretima ruku, kao kod Kinecta.

U izložbenom prostoru Samsunga koji je bio dostupan novinarima nakon konferencije, mogle su se videti i tehnologije na kojima kompanija radi, kao što je transparentni ekran, a bili su izloženi i neki od uređaja predstavljenih juče – Galaxy Camera, novi Note i Ativ Smart PC i Pro tableti.
Photo: B92
Bo-Keun Jon, predsednik i direktor poslovne jedinice za potrošačke elektronske uređaje u kompaniji Samsung Electronics, rekao je danas da Sasmung planira da nastavi da neguje radoznalost svojih ljudi kao što će nastaviti da svojim proizvodima otkriva sve ono što potrošačima puno znači.

„Početkom ove godine, obećali smo da ćemo ukloniti barijere koje postoje između uređaja i sadržaja. Danas ćete videti koliko smo odmakli na putu da ostvarimo taj cilj, a sve pomoću tehnologije koja će stvoriti jedinstvena iskustva jer u prvi plan su stavljeni korisnici, a svaki proizvod, sadržaj i servis se grade oko njih“, rekao je on.
Photo: B92
„Imamo velike ambicije za budućnost“, izjavio je Jon.

„Nadamo se da ćemo do 2015. godine, proslaviti deceniju kao globalna kompanija broj 1 u svetu u proizvodnji televizora, kao i titulu najboljeg svetskog proizvođača kućnih uređaja.“

IFA sajam zvanično se otvara sutra, a traje do 5. septembra. Svi posetioci sajma moći će da vide i isprobaju danas i juče predstavljene proizvode u hali u kojoj Samsung izlaže svoje proizvode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: