HP je spreman za Windows 8 eru

Proizvođač PC-ja je predstavio dva nova Envy proizvoda dizajnirana za novi Microsoftov operativni sistem (drugim rečima, opremio ih je ekranima osteljivim na dodir).

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 30.08.2012.

11:16

Default images

Envy x2 je hibrid laptopa i tableta sličan Asus Transformeru sa Intelovim Atom Clover Trail čipom, displejem od 11,6 inča i ekranom osetljivim na dodir rezolucije 1366x768.

Od ostalih karakteristika tu su Beats Audio, NFC čip za mobilne uplate, HD web kamera na prednjoj strani i jedna od 8 megapiksela pozadi. Uz kompjuter možete dobiti i stilus.
Drugi proizvod, Envy TouchSmart Ultrabook 4 je suštinski isti kao i postojeći Envy 4 uz značajan dodatak - touchscreen. Težak je 2,16 kg (300 gr teži od Envy 4) i malo deblji.

Ima novi Intel Core procesor, osvetljenu tastauru, Beats Audio i AMD grafičku karticu (na zahtev) sa 2GB grafičke memorije.

Kompanija nije otkrila cene niti datum izlaska na tržište, ali se pretpostavlja da će se pojaviti u prodavnicama ubrzo nakon lansiranja Windows 8 26. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: