Tehnološki titani danas na sudu

Dva tehnološka titana suočiće se danas na sudu, a u borbi za američko tržište tableta i smartfona, piše agencija AP.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.07.2012.

08:41

Default images

Prošle godine Apple je podneo tužbi protiv Samsunga zbog kopiranja iPada i iPhonea, a kompanija iz Kupertina traži od korejskog giganta 2,5 milijardi dolara odštete. Samsung je uzvratio kontratužbama i kaže da Apple nedozvoljeno koristin njihove patente.

Današnje suđenje samo je poslednji okršaj dveju kompanija, koje su međusobno ukupno podnele pedesetak tužbi u desetak zemalja.

Sudija Lusi Ko, prošlog meseca naredila je Samsungu da povuče Galaxy Tab 10.1 sa američkog tržišta dok ne bude saznat ishod suđenja, a pojedini analitičari smatraju da je to prilično jasna izjava o tome šta sud misli o ovom procesu.

Advokati kompanije Apple tvrde da skoro pa ne postoji razlika između Apple i Samsung proizvoda i da je Samsungova interna dokumentacija pokazuje da su kopirali Appleov dizajn i interfejs uređaja.
Fotografija iz dokumentacije koju je podneo Apple
Samsung sa druge strane optužbe odbacuje, ističući da se oni bave razvojem mobilnih telefona od 1991. godine, a Apple tek od 2007. godine.

Iz Samsunga kažu da su samo od 2005. do 2010. godine potrošili 35 milijardi dolara na razvoj svoje telekomunikacione tehnologije.

Porota će slušati dokaze naredne četiri nedelje, piše BBC, a bez obzira na ishod skoro je sigurno da će se nastaviti sa tužbama.

Apple i Samsung već imaju zakazano saslušanje povodom drugog slučaja za 20. avgust.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: