Skoro polovina ne apgrejduje softver

Skoro polovina ispitanih korisnika (40%) u Americi, Britaniji i Nemačkoj ne apgrejduje svoj softver, pokazuje izveštaj koji je objavio Skype.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 26.07.2012.

13:28

Default images

Četvrtina korisnika kaže da to ne čini jer ne razume koje su prednosti nadogradnje softvera, a muškarci to češće čine od žena.

56 posto muškaraca reklo je da uvek ažurira svoj softver, dok to čini 49 posto žena.

"Iako u žene glavni kupci tehnologije i dalje se oslanjaju na muškarce da urade apdejt za njih", navodi se u saopštenju povodom ovog istraživanja.

Jedna četvrtina ispitanih rekla je i da obaveštenje o dostupnoj nadogradnji mora videti dva puta, pre nego što to i učini, a isto toliko njih kaže da ne znaju kako da provere da li njihovom softveru treba nadogradnja.

Oni kojima opcija upgrade nije strana, kažu da to čine kako bi se zaštitili o virusa i hakera, kako bi smanjili broj bagova i imali najnovije opcije koje određeni softver nudi.

Rezultati istraživanja koji pokazuju navike korisnika objavljeni su u sklopu Međunarodne nedelje tehnološke nadogradnje (International Technology Upgrade Week), inicijative koju su pokrenuli Skype, Symantec i TomTom.

Više podataka u priloženom infografiku koji je objavio Skype.
Ukoliko želite da se priključite raspravi o potrebi nadogradnje softvera to možete učiniti na Twitteru koristeći #Update4Free hashtag.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: