Microsoft Cloud za bolje poslovanje

Microsoft Srbija predstavio je Office 365 i Windows Azure, rešenja koja su u potpunosti bazirana na Cloud tehnologiji. Office 365 komercijalno je dostupan na srpskom tržištu od 27. juna.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 28.06.2012.

14:46

Default images

Kompanija Microsoft Srbija objavila je komercijalnu dostupnost Office 365 i na srpskom tržištu. Generalni direktor Microsofta u Srbiji Jugoslav Pirić istakao je strateško opredeljenje kompanije ka Cloudu za koju čvrsto veruje da će unaprediti poslovanje kompanija u Srbiji i dodao da Office 365, zajedno sa novom Windows Azure platformom predstavlja prvi korak u ostvarivanju svih potencijala koje sa sobom nosi Cloud.

“Od danas je kompletna Microsoft cloud ponuda komercijalno dostupna u Srbiji. Verujemo da je Cloud budućnost IT industrije, ali i razvoja Srbije kao države i društva. Kompanije u Srbiji su veoma zaniteresovane za korišćenje nekog oblika cloud servisa, a važna vest je i da će obrazovni sektor imati posebne mogućnosti za primenu Office 365”, rekao je Pirić.

Office 365 predstavlja online verziju Microsoftovih najznačajnijih proizvoda za komunikaciju i kolaboraciju i čine ga: Office 2010 Profesional Plus i cloud verzija proizvoda za kolaboraciju: Exchange online, Sharepoint online i Lync online. Namenjen je preduzećima svih veličina, jednostavan je za korišćenje i administraciju i omogućava znatne uštede u poslovanju, uz povećanu produktivnost, efikasnost i fleksibilnost.

Prva kompanija u Srbiji koja se odlučila da testira Office 365 u poslovanju je Delta sport. Bojan Jovičić, IT menadžer ove kompanije, predstavio je Office 365 Pilot projekat urađen u ovoj kompaniji: “Naša ideja je da upotrebom Office 365 rešenja smanjimo troškove električne energije potrebne za rad naših servera i rashlađivanje server sale. Biće smanjeno i angažovanje našeg IT odeljenja, a uvek aktivne najnovije verzije anti-virus i anti-malware rešenja podići će nivo bezbednosti. Verujemo da ćemo biti u mogućnosti da primenom Office 365 kapitalne troškove ulaganja u IT infrastrukturu prevedemo u niže, operativne troškove, što je osnovna svrha ovog pilot projekta.“

U Beogradu je 7. juna zvanično lansiran i Windows Azure, jedina cloud platforma koja omogućava da se kombinuju platformske i infrastrukturne mogućnosti, kao i da se aplikacije razvijaju on premise, u cloudu ili kao nekakav hibridni model. Azure platformu već koristi nekoliko institucija u Srbiji, među kojima je i Filološki fakultet u Beogradu.

Ovaj fakultet iskoristio je Azure platformu da digitalizuje svoju biblioteku i sadržaje potrebne za učenje, u digitalnom formatu učini dostupnim svim studentima. Rešenje koje je razvila firma MFC podržava transparentnost, otvorenost, integraciju sa postojećom tehnologijom i sigurnost uz puno poštovanje i zaštitu privatnosti podataka. Digitalizacijom biblioteke Filološkog fakulteta, studenti su dobili mogućnost da sadržajima koji su im potrebni za učenje pristupaju u svako doba, sa bilo kog mesta i uredjaja.

Širom sveta, Majkrosoft ima preko 40 miliona klijenata koji koriste online servise, preko 9000 poslovnih korisnika i 16.000 partnera koji promovišu cloud usluge i servise.

Više informacija o Majkrosoft Cloud platformi možete naći ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: