FB razljutio korisnike zbog novog maila

Facebook je dočekan talasom kritika od svojih korisnika nakon što je email adrese navedene u kontaktima zamenio novim sa @facebook.com.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 26.06.2012.

14:29

Default images

Iz kompanije su rekli da je taj potez učinjen da bi svi detalji bili „konzistentni” na celom sajtu.

Ako bi se, kojim slučajem, ovaj Facebookov email sistem „zalaufao” on bi privukao veći sadržaj ka stranicama društvene mreže čime bi se povećala i prodaja oglasa.

Ali, mnogi korisnici su ovaj potez nazvali „uznemirujućim” i „jadnim” i objavili instrukcije kako da vratite svoju orginalnu adresu.

„Svakom korisniku ćemo obezbediti Facebook email jer mislimo da će tako komunikacija biti praktičnija, ali korišćenje tog mejla zavisi od vas”, pisalo je u zvaničnom obaveštenju kompanije.

Jedan analitičar kazao je za BBC da bi ovaj potez mogao da im se vrati kao bumerang.

„Jasna je namera Facebooka - veći promet saobraćaja ka svom sajtu - ali problem je nedostatak transparentnosti. On je to učinio a da nije prethodno tražio dozvolu od svojih korisnika”, kaže Entoni Malen iz Forrester Research.

Oni koji žele da vrate svoj stari email među kontakte, treba da kliknu na About link na svom profilu, a potom na Edit uz kontakt informacije.

Uz svoju Facebook email adresu treba da kliknu „Hidden from timeline” - ako žele - ili učine vidljivom još neku email adresu osim te.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: