Zynga (ne)će napustiti Facebook

Ma kako primamljivo zvučalo da se piše o raskidu između Zynge i Facebooka, to se verovatno neće desti u bliskoj budućnosti, ako uzmemo u obzir čvrstu vezanost dve kompanije.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 31.05.2012.

11:37

Default images

U izveštaju Wall Street Journala navodi se kako je CEO Zynge Mark Pinkas „nagovestio nezavisnost od Facebooka”, što zvuči kao da je Pinkas već spreman da raskine vezu sa društvenom mrežom koja im služi kao glavna platforma za „zarazne” igrice poput Farmvillea i Draw Something.

Ali, ispostaviće se, Zynga ne ide nikuda.

Prema WSJ, kompanija je 92 odsto svoje zarade donela sa Facebooka a doprinela sa 12 % u profitu društvene mreže pa je raspodela snaga u ovoj vezi pirlično jasna: Zyngi treba Facebook mnogo više nego što Facebooku treba Zynga.

Ipak, Pinkasu neće škoditi da razmotri nove opcije za nezavisnost Zynge od Facebooka jer je na konferenciji D: All Things Digital jasno stavio do znanja u kom pravcu razmišlja.

„Ništa nas ne sprečava da postavljamo igrice na najrazličitija mesta, kako se budu ukazivale prilike”, kazao je Pinkas. „Već vidimo potencijal kod Androida i iOS-a i mislim da bismo mogli tamo da se nađemo”.

Iako ovakav rečnik deluje pomalo kao pred raskid, Zynga još uvek sebi ne može da priušti potpuno osamostavljivanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: