Hoće li Facebook nestati u subotu?

U znak protesta zbog načina na koji se kompanija iz Palo Alta odnosi prema podacima svojih korisnika, Anonymousi su ovog leta najavili da će uništiti Facebook.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 03.11.2011.

12:33

Default images

Operacija Facebook, kako je ova akcija nazvana, planirana je za subotu, 5. novembar.

Ipak, kako se radi o grupi sa neformalnom strukturom, svako može biti Anonymous, to znači i da svako može najaviti neku akciju, koja kasnije ne mora imati širu podršku.

U međuvremenu su od pojedinih članova došle informacije da se operacija obustavlja, na YouTubeu se pojavio video u kome se govori da Anonymous ne podržava ovu akciju (priložen na kraju teksta), ali na "zvaničnom" Twitter nalogu, to jest na oba (OP_Facebook i OpFacebook), ne pominje se nikakvo odustajanje.

Slično je i na blogu officialanonymousblog.blogspot.com gde se građanima širom sveta poručuje da će medijum komunikacije koji toliko vole biti uništen.

"Ukoliko ste haktivista ili samo želite da zaštitite slobodu informacije priključite se akciji i uništite Facebook zarad sopstvene privatnosti", piše na ovom blogu.

Da li će Facebook zaista nestati u subotu ili ne, ostaje da vidimo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: