Ove nedelje u IT svetu

Nekoliko dobrih vesti za Evropljane ove nedelje - Netflix dolazi u Evropu, Google će u Evropi graditi svoju optičku mrežu, a stižu nam i neki novi gedžeti.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 30.10.2011.

08:08

Default images

Za evropske Android fanove od 17. novembra tu je novi Guglfon , kao i Samsung Note, a korisnici u Srbiji, koji će, nadamo se, dobiti i prethodna dva uređaja, od novembra mogu kupiti HTC Rhyme, ukoliko je to telefon po njihovoj želji.

Evropa je ove nedelje “dobila” i novu Nokiju. Finska kompanija konačno je predstavila svoje nove uređaje koji su nastali kao proizvod strateškog partnerstva sa Microsoftom. Microsoft bi, uz pomoć Nokije, mogao duplirati svoj smartfon udeo u delu Evrope, tvrde analitičari.

Dok se to ne desi, kompaniji iz Redmonda ide sasvim fino u dogovorima sa proizvođačima uređaja na Androidu, a Compal je postao deseta po redu kompanija koja Microsoftu plaća za licence koje ovaj OS koristi.

Jedno azijsko-evropsko partnerstvo, ustanovljeno pre deset godina, više neće postojati jer je Sony otkupio udeo Ericssona u zajedničkoj kompaniji, a proces transakcije bi trebalo da bude završen januara sledeće godine.

Evropa je ove nedelje zvanično postala mesto gde će Facebook izgraditi svoju prvu farmu servera van Amerike, i to u švedskom gradu Luleo.

Velike američke kompanije ove nedelje javnosti su predstavile neke od svojih strateških odluka, HP je odlučio da zadrži svoju PC jedinicu, što je prema oceni mnogih analitičara dobar potez, a Google je rešio da YouTube učini mestom gde će se pojavljivati originalni sadržaji, specijalno kreirani za ovaj servis.

Ove nedelje testirali smo novi Ubuntu, a vi ste nam u komentarima rekli kakva su vaša iskustva.

Bilo je priče i oko kvaliteta mreže domaćih operatera, a povodom nedavno objavljenih rezultata testiranja koje je sproveo jedan domaći časopis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: