Zašto kupiti WP Nokiju?

Izvršni direktor kompanije Nokia, Stiven Elop, u intervjuu Rojtersu rekao je koji su to razlozi zbog kojih bi korisnici trebalo da se odluče za nove Nokije, umesto nekog drugog rešenja.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 27.10.2011.

11:21

Default images

Ukoliko se dvoumite između nekog Androida, iPhonea ili Windows Phone uređaja drugog proizvođača, za Nokiju bi trebalo da se odlučite prvestveno iz dva razloga, kaže Elop, a to su dizajn i jedinstveni servisi.

Ono što je Nokia predstavila juče prvi je pravi Windows Phone, smatra Elop, jer su sve prednosti platforme iskorišćene u uređaju.

Druga prednost koju on ističe su Nokia servisi sa kojima se Lumia 800 i Lumia 710 isporučuju - besplatna navigacija, muzički servis, ESPN aplikacija...

Slične izjave date su i za BBC, a njima je Elop rekao da je sa korisničke tačke gledišta, iskustvo koje pruža WP Nokia bolje od bilo čega drugog na tržištu.

Ipak, pojedini analitičari su rezervisani po pitanju uspeha novih Nokija. Šansa se vidi u situacijama u kojima bi bilo problema sa Androidom.

Karolina Milanez, analitičar kompanije Gartner, predviđa da će do 2015. godine Windows Phone držati 18 posto tržišta, a čak 90 posto uređaja će nositi oznaku Nokia.

Ukoliko proizvođači uređaja na Androidu budu imali problema sa patentima, procenat bi mogao biti i veći.

Jedna od potencijalnih prednosti same Windows Phone platforme je činjenica da je Microsoft kupio Skype, te da će nove verzije izvesno doneti dublju integraciju, koji korisnici Lumia 800 i Lumia 710 neće u potpunosti moći da iskoriste, jer ovi modeli nemaju prednju kameru, što je, prema mišljenju pojedinih analitičara, jedna od najvećih mana ovih uređaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: