Svaki deseti Amerikanac ima tablet

Prema podacima koje su prikupili Istraživački centar Pew (u okviru Projekta za bolje novinarstvo) i The Economist Group, 11 odsto punoletnih Amerikanaca ima tablet kompjuter, a preko 75 odsto koristi ga svakodnevno u proseku 95 minuta.

Izvor: Digital Trends
Podeli

Iako je pregled vesti najčešća aktivnost korisnikâ tableta, svega 14 odsto njih je platilo za premijum sadržaj neke medijske kuće. Većina pročita samo naslove dok 42 odsto pogleda ceo članak.

Oko 16 odsto koristi tablet da podeli neku vest na društvenoj mreži a isti procenat na tabletu gleda vesti i preko videa.

Među ostalim popularnim aktivnostima je proveravanje emaila, boravak na društvenim mrežama, igranje, čitanje knjiga i iznajmljivanje filmova.

Više od polovine korisnika tableta je završilo fakultet i ima kućni budžet od preko 75.000 dolara; 46 % ima između 30 i 49 godina.

Pedeset pet odsto radije će pročitati dugačak članak na tabletu nego na ekranu regularnog kompjutera ili njegovu štampanu verziju.

Vlasnici tableta koji ga koriste za čitanje vesti takođe će radije i knjigu čitati na tabletu nego u papirnoj verziji.

Aktuelno

Ove nedelje u IT svetu

Nekoliko dobrih vesti za Evropljane ove nedelje - Netflix dolazi u Evropu, Google će u Evropi graditi svoju optičku mrežu, a stižu nam i neki novi gedžeti.

Aktuelno nedelja 30.10. 08:08 Komentara: 0

Zašto kupiti WP Nokiju?

Izvršni direktor kompanije Nokia, Stiven Elop, u intervjuu Rojtersu rekao je koji su to razlozi zbog kojih bi korisnici trebalo da se odluče za nove Nokije, umesto nekog drugog rešenja.

Aktuelno četvrtak 27.10. 11:21 Komentara: 23

Kina pojačava kontrolu interneta

Kina će intenzivirati kontrolu društvenih medija, rekla je vladajuća Komunistička stranka u dokumentu koji predstavlja reakciju na do sada najvišem državnom nivou kad je reč o eksplozivnom porastu mikrobloginga.

Aktuelno četvrtak 27.10. 08:00 Komentara: 3

Nemačka protiv Facebooka

Nemačka je nezgodna za velike internet-koncerne koji nikako da zadovolje svoju žeđ za podacima o korisnicima. Jedna od stvari koja nemačkim borcima za zaštitu podataka bode oči jeste Facebookova tehnologija prepoznavanja lica.

Aktuelno utorak 25.10. 19:00 Komentara: 9
strana 1 od 11 idi na stranu