Šta sprema Facebook?

Već tradicionalna Facebook konferencija, f8, koja se od 2007. godine održava u San Francisku, ove godine može doneti značajne novitete.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 20.09.2011.

11:36

Default images

Kao mesto na kome su i ranijih godina predstavljane nove mogućnosti, Facebook Connect 2008. ili Like dugme 2010. godine, i od ovogodišnjeg događaja očekuje se najava novih mogućnosti.

Kako je konkurencija sve jača, predviđanja su da će noviteta biti više nego ikada ranije.

Različiti izvori, iz Facebooka ili bliski kompaniji, u izjavama za različite mediji najavljuju stvari o kojima se već neko vreme govori, a Mark Zakerberg bi u četvtrak mogao prikazati:
  • Nove dugmiće, Read, Listened, Watched, koji bi trebalo da dopune postojeći sistem lajkovanja ili ga možda zamene, a govori se i od dugmetu Want, koji bi se komercijalno koristilo
  • Facebook prodavnica aplikacija takođe je jedna od opcija za koju ćemo čuti ovog četvrtka
  • Medijska platforma - slušanje muzike i gledanje filmova na Facebooku zahvaljujući saradnji sa velikim servisima, kakav je, na primer, Spotify
  • Kompletno redizajnirani profili, a novi cilj je zadržati korisnike što duže na profilima
  • Dublja integracija sa Twitterom
  • Facebook iPad aplikacija, a moguće su i nove drugih verzije mobilnih aplikacija


Manje ili više verovatne, nove funkcionalnosti nisu jedine koje će stižu iz Facebooka u poslednje vreme.

Samo od kraja avgusta, pa do danas, korisnici su dobili unapređenje opcija privatnosti, zatim bolju organizaciju liste prijatelja i opciju pametnih lista i mogućnost praćenja korisnika kao na Twitteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: