Filmovi, muzika i novi Android

Uvodni deo prvog dana Google konferencije namenjene programerima, Google I/O 2010, upravo je završen.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 10.05.2011.

19:27

Default images

Kao što se i nagađalo, Google je najavio novu verziju Androida - Ice cream sandwich. Najavljena verzija namenjena je svim Android uređajima - tabletima, smartfonima, ali, od ovog leta, i Google TV-u, koji će dobiti pristup i Android Marketplaceu.

Ovim će se rešiti problem fragmentacije, a oni koji pišu aplikacije za Android moći će da ih lansiraju na svim uređajima. Tačan datum izlaska nije objavljen.

Osim toga, kao što se pretpostavljalo, Google je predstavio svoj muzički servis, Google Music Beta. Radi se o beta verziji, koja će u početku biti dostupna samo u Americi, a u početnom periodu se neće naplaćivati.

Ona omogućava korisnicima da postave muziku na ovaj servis, do 20 hiljada pesama, pristupaju joj sa svih Android uređaja, kreiraju playliste, ali i da ih slušaju kada nemaju pristup internetu.

Pored muzike, tu su i filmovi, a Google je ovaj segment pokrio Google Movies aplikacijom za Android uređaje. Aplikacija dostupna je na Android Marketu, a omogućava iznajmljivanje filmova po početnoj ceni od 1,99 dolara, dok ćeaktuelniji naslovi biti nešto skuplji.

Jednom iznajmljen, film se može pogledati u narednih trideset dana, a kada jednom započnu gledanje, korisnici imaju priliku da ga završe u naredna 24 sata. Osim toga, film se može privremeno preuzeti i gledati i bez pristupa internetu.

Google I/0 traje i sutra, a o svim najavljenim novitetima moći ćete da čitate na Tehnopolisu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: