Kako je NBA zvezda postala "elita" na Twitteru

Svi znamo da je prvo pravilo Fight Club-a, da se o njemu ne priča... Slično bi moglo da se kaže i za Twitter i mali i eskluzivni "klub" onih kojima je nalog na ovoj društvenoj mreži njihovo ime.

Izvor: Mashable
Podeli

Za većinu "običnih" korisnika, njihovi "nikovi" na Twitteru su kombinacije inicijala, delova prezimena i imena, crta dole, brojeva ili pokušaja duhovitosti... Onim privilegovanim ili srećnicima koji su to od postanka (IT gikovi i novinari), nalozi su lična imena: Džek Dorsi (@jack), Biz Stun (@biz), Ev Vilijams (@ev) i Noa Glas (@noah). Sada im se pridružila i NBA zvezda, Andre Igudala

Andre Igudala je član Golden Stejt Voriorsa. Oni kojima je NBA način života, poznato je da se njegov tviter nalog ranije odazivao sa @MindofAI9, što je bila referenca na broj na dresu. Sada je samo @andre.

Iako je Igudala izborio učešće u NBA All-Star timu 2012. godine, teško da se za njega može reći da je superstar i to mu nije donelo @andre. Čak i najveće NBA zvezde nisu uspele da dođu do @ime priznanja. Kako je Igudala uspeo?

Nije, ili bar nije on sam. @andre je bio božićni poklon, a kompletnu priču ispričao je za ESPN The Magazine.

"Bio sam i ranije na Twitteru, ali morao sam da odustanem pošto nisam mogao u isto vreme da tvitujem i igram za Filadelfiju (za 76-erse je nastupa od 2004-12). Moj PR stručnjak rekao je da bi trebalo da promenim svoj nik, koji je tada bio @MindofAI9. Ne znam kako je to uspeo, ali ali sledeće što se desilo – imao sam @Andre za Božić."

Ali, nije da @andre baš nema nikakve veze sa IT svetom. Ugovor sa Voriorsima Igudala je potpisao ovog leta i to vredan $48 miliona za 4 godine. Jedan od razloga za to je - da bi bio bliži SF IT sceni. Redovno se konsultuje i polemiše sa vodećim ljudima gotovo svih društvenih mreža, a a dan mu počinje i završava čekirajem WSJ-a (Wall Street Journal). Tokom poslednjeg NBA lokauta konsultovao se sa prestižnom konsultantskom firmom "Merrill Lynch", a planira da pokrene investicioni fond u najskorije vreme.

A mislili ste da je "samo" NBA košarkaš.

Foto: Keith Allison/flickr

Vesti

Francuski Archos predstavio svoja tri smartfona

Francuski proizvodjač Archos (Aršo) predstavio je tri nova smartfona - 50 Diamond S i 50e Helium, dva modela koji funkcionišu pod Google-ovim operativnim sistemom Android 5.1 Lollipop, kao i 50 Cesium koji funkcioniše pod Microsoft-ovim operativnim sistemom Windows 10 Mobile.

Aktuelno četvrtak 27.08. 10:35 Komentara: 12

iOS Akademija upisuje treću generaciju

Poznato je da je razvoj aplikacija za iOS uređaje jedan od najunosnijih poslova u programerskoj struci, a na osnovu iskustva organizatora iOS Akademije sve više programera prelazi sa pravljenja Internet sajtova i servisa na razvoj mobilnih aplikacija.

Aktuelno ponedeljak 27.07. 08:30 Komentara: 7
strana 1 od 164 idi na stranu