Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 05.03.2023.

15:45

Golbergu zlato u Planici

Norveški ski trkač Pol Golberg osvojio je zlatnu medalju na 50 kilometara klasičnim stilom na Svetskom prvenstvu na slovenačkoj Planici.

Izvor: B92

Autor:B92

Golbergu zlato u Planici
Foto: Profimedia

Golberg je do zlata na najdužoj distanci došao u vremenu dva sata, jedan minut, 30,2 sekunde.

Ovo je 32-godišnjem Norvežaninu bila četvrta medalja na Planici i ujedno treće zlato.

Njegov sunarodnik Johanes Hesflot Klebo osvojio je srebro sa sekundom zaostatka, čime je došao do pete medalje na Planici.

Bronza je pripala Šveđaninu Vilijamu Poromi (1,2 sekunde zaostatka).

Ovom disciplinom tradicionalno je završeno Svetsko prvenstvo u nordijskim sportovima.

Najbolji rezultat na Svetskom prvenstvu ostvarila je selekcija Norveške sa 12 zlatnih, 10 srebrnih i pet bronzanih medalja.

Drugo mesto pripalo je Švedskoj (četiri zlata, tri srebra i pet bronzi), Nemačka je treća (tri zlatne, šest srebrnih i tri bronzane), dok je domaća selekcija Slovenije završila na četvrtom mestu sa dva zlata i jednom bronzom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

23 d

U fokusu

Vidi sve