Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 10.03.2022.

12:22

Na Palama završen Balkan kup u nordijskom skijanju

Sezona u zimskim disciplinama se polako bliži kraju.

Izvor: B92

Autor:B92

Na Palama završen Balkan kup u nordijskom skijanju
Foto: Skijaški savez

Još samo nekoliko nedelja ostalo je do završetka takmičenja u Svetskom kupu i u ostalim "ligama". Tako je i u nordijskim disciplinama na svim nivoima.

Kod onih najboljih, nakon otkaza završnice u ruskom Tjumenu od strane Svetske skijaške federacije, ostao je još samo jedan vikend.

Što se Balkan kupa tiče, takmičenja koje najviše interesuje naše nordijce, nakon trka na Palama, ostaje još da se snage odmere u Rumuniji i na završnom vikendu u Turskoj.

Razloga za zadovoljstvo ima u redovima naše reprezentacije. Najbolja srpska nordijka, Anja Ilić, bila je zapažena u Republici Srpskoj, u dva dana osvojila je dva puta drugo mesto u trci na 5km.

Oba puta bolja od nje bila je Rumunka Timea Lorinc a mesto na najnižem stepeniku pobedničkog podijuma, oba takmičarska dana, zauzela je još jedna Rumunka Delija Reit. Prvog dana Ilićeva je za pobednicom kasnila 13 a drugog 32 sekunde.

U konkurenciji seniorki na Palama su bile i mlade, sedamnaestogodišnje, Isidora Ćupović i Emilija Bućić, zaostaci su bili veliki za najboljima ali za njih kao i za ostale naše mlade takmičare treba imati strpljenja, vreme radi za njih.

Kod muškaraca, u trci na 10 kilometara, videli smo apsolutnu dominaciju takmičara iz Rumunije.

Oba dana mesta na podijumu bilo je samo za predstavnike te zemlje. Raspored je bio isti, prvo mesto pripalo je iskusnom Paulu Papeneu, drugo Raulu Popi a treće Florinu Dolhaskuu.

Pohvalićemo i naše najmlađe nordijce. U konkurenciji do 14 godina, u trci na pet kilometara, Lamija Salihagić iz Sjenice bila je najbolja, dok je kod dečaka tog uzrasta Andrija Tošić bio drugi.

Na Palama su se takmičili i dečaci i devojčice mlađi od 10 godina. Nekima je to bio prvi međunardoni nastup i odmah su zabeleženi dobri rezultati.

U konkurenciji devojčica, u trci na 1500m, pobedila je Jelena Joksimovića a Lana Tošić je bila druga.

Do kraja sezone ostalo je da se trke održe u Rumuniji i nakon toga zaršni vikend u Turskoj. Očekivanaja su velika, kod seniorki vodi Anja Ilić i veoma je blizu ostvarenja cilja, pobede u Balkan kupu za sezonu 2021/22.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

23 d

U fokusu

Vidi sve